Ovodasok_labdahajszaja1

Óvodások labdahajszája

Koncentrációra, ügyességre és csapatmunkára is szüksége volt annak a háromszáz kisgyermeknek, aki részt vett a hegyvidéki nagycsoportos óvodások nyolcadik sporttalálkozóján, amit a Hunniareg Pedagógiai Intézet és az Óvodavezetők Munkaközössége szervezett a Hegyvidéki Szabadidősport Központ műfüves pályáján. „A gyerekek lételeme a mozgás. Minden mozgástevékenység, speciális mozdulat serkenti az agy működését. Ennek köszönhetően jobban tanulnak, frissebbek, és az egész életminőségük jobb lesz” – emelte ki Vasné Dömötör Rozália, a Hunniareg Pedagógiai Intézet főigazgatója.
„Cserebere” váltóverseny, „Gól”, „Róka futam”, „Gömbös bot”,„Pókember”, „Kakasviadal”, „Varázskarika”, „Okoska botocska”, „Taligakerék”, „Vakondtúrás” és „Labdahajsza”. Az óvónők által kitalált változatos, ám korántsem könnyű feladatok megalkotásánál elsődleges szempont volt, hogy az ügyességi játékok szórakoztatók legyenek a nagycsoportosok számára.Ovodasok_labdahajszaja2„A feladatok során minden gyermek önmagát győzi le. Itt nem a versengés, hanem a közös élmény a fontos. A tizenkettedik kerületben kiemelt szerepe van az egészséges életmódnak. A mi célunk elsősorban az, hogy megszerettessük a mozgást a gyerekekkel” – mondta Kovács Zsuzsa, a Hunniareg Pedagógiai Intézet óvodai szaktanácsadója, a Süni Óvodák vezetője.
A vidám pillanatokban gazdag program végén nem hirdettek győztest. Valamennyi óvodás érmet kapott, a csoportok pedig homokozókészletet, ugrálókötelet, labdát és aszfaltkrétát vehettek át a Hegyvidéki Szabadidősport Központ jóvoltából.
„Tetszett a verseny, a focis volt a kedvencem mert szeretek focizni. Mindenki ügyes volt, ezért kaptam én is érmet” – lelkendezett a Süni Óvodába járó Dénes, akit csoporttársa, Rudolf szakított félbe: „Én is elmondom, hogy nekem is tetszett a verseny. Szeretek ugrálni meg futkározni is.”

bm