Konnyu_nyari_dzsessz

Könnyű nyári dzsessz

Visszatérő vendégek koncerteznek június 14-én 17.00 órától a Gesztenyés kertben felállított nagyszínpadon. A hegyvidéki közönség által már nem egyszer visszatapsolt, nyolc énekesből álló, a cappella dzsesszt éneklő Octovoice éppen akkor lép fel, amikor a fröccsözős hangulat a tetőfokára hág. Ritka pillanat, ha a jó borok és a jó zenék találkoznak, márpedig ezen a délutánon már javában folyik majd a kóstolás a Borbazárban.

Nincs is kellemesebb annál, mint amikor egy tikkasztó nyári délutánon az ember a barátaival zöld lombok árnyékában hűsölve frissíti fel magát egy jól eltalált fröccsel. Ilyenkor megáll az idő, az addig jelentéktelennek tűnő részletek egyszerre fontosnak látszanak, hogy miután rácsodálkoztunk jelentőségükre, újra elfoglalják helyüket abban a harmonikus egészben, ami nem lenne kerek nélkülük.
Az Octovoice Énekegyüttes tökéletes összhangjában ilyenkor fedezi fel az ember az egyéni produkció súlyát. Azt, hogy az a capella előadott dzsesszslágerekben mind a nyolc énekhangnak megvan a maga elcserélhetetlen szerepe.
Az 1998-ban alapított együttes nem véletlenül ilyen profi. Tagjai valamennyien képzett zenészek, akik más felállásban, a klasszikus zene területén is bizonyítottak, bizonyítanak.
A harmincas évek klasszikus swingjétől a mai modern dzsesszig változatos zenei programot ígér Geiger Kinga, Sapszon Orsolya, Bódis Anikó, Pintér Mónika, valamint Geiger György, Kálmán Tamás, Selmeczi János és Pintér Dömötör. Koncertjükön felcsendülnek Nat King Cole és Rhonda Polay, Otis Redding és Billy Joel kompozíciói, de az együttes olyan előadókat is megidéz, mint Frank Sinatra, vagy a Beatles.
Vidám swingek a sárgamuskotályhoz, vérpezsdítő bluesok a furminthoz és andalító dzsesszdallamok a hárslevelűhöz. Hála a válogatottan jó zenéknek és az Octovoice profizmusának, az együttes előadásait jellemző könnyedség és jókedv várhatóan nem csak a fröccsözőkre terjed majd át.