Rockmeeting_a_Hegyvideken

Rockmeeting a Hegyvidéken

Érdemes elővenni a régi bőrdzsekit, a szakadt farmert és a western csizmát, de az sem baj, ha valaki öltönyben és nyakkendőben áll be csápolni: június 14-én 18.30-kor az Üzl€tember$ a legnagyobb rocklegendák megidézésével hívja tombolni a közönséget. Cserép Györgyöt, a banda gitárosát kérdeztük.

Öltöny, napszemüveg és rockzene. Valójában kik az Üzl€tember$ tagjai?

– Vannak köztünk igazi profi üzletemberek és igazi profi rockzenészek is. Hegedüs Tiborral együtt több mint huszonöt éve átváltottunk a rockzenei pályáról az üzleti életre. Ezután jött egy szikra, és újból belecsaptunk a húrokba, amihez olyan neves zenészek csatlakoztak, mint Pálmai Zoltán dobos, az egyetlen igazi „fekete bárány” – P. Mobil, Beatrice, Hobo Blues Band –, Zsoldos Tamás basszeros, aki Demjén Rózsit kísérte sokáig, illetve a Kormorán oszlopos tagja, az éneket pedig Kyru a P. Boxból garantálja.

Bachman–Turner Overdrive, Bad Company, ZZ Top, Led Zeppelin, Slade, Nazareth – a rock elkötelezett híveinek nem kell bemutatni ezeket a zenekarokat. Az Üzl€tember$ hogyan varázsolja színpadra a legendák mesterműveit?

– Dübörögve, dinamikusan, zúzós hangulatban, amire a nagy öregek is büszkék lehetnek! Sok nagy magyar zenekar – Tátrai Band, Korál, Bikini, Deák Bill Blues Band és még sorolhatnám – vendégeiként biztosítottunk már igazi bulihangulatot, eddig nem volt ránk panasz.

Mi a véleménye a tribute-zenekarokról?

– Mindenképpen szükség van rájuk. A mai negyvenes, hatvanas korosztálynak emléket jelentenek, a fiatalabbaknak pedig a hetvenes–nyolcvanas évek rockvilágának hangulatát mutatják be.

Sokan azt mondják, hogy a rockzene haldoklik, nincs igazi utánpótlás, a legnagyobbakat már nem lehet túlszárnyalni. Zenészként mi a véleménye erről?

– A Tabánban az idén is rockzenét játszottak, és harmincezer ember jött el, tehát van rá igény. Természetesen csak a minőségire. A jó rockzene haldoklásának szerintem nem az iránta való igény csökkenése az oka, hanem az, hogy a média, valamint a fesztiválok főleg a kereskedelmi csatornák „celebjeit” propagálják.

Június 14-én a Gesztenyés kert nagyszínpadán csapnak a húrok közé. Mivel tüzelik majd fel a hegyvidékieket?

– Ismeri Ritchie Blackmore, a híres gitáros és a Rainbow legendás számát? Long Live Rock ’n” Roll – szerintem ennyi elég is!