Forgalmi_korlatozasok_a_csatornaepites_miatt

Forgalmi korlátozások csatornaépítés miatt

Megkezdődött a még csatornázatlan hegyvidéki területek bekapcsolása a zárt rendszerű szennyvízelvezető hálózatba a Budapest-Budaörs Szennyvízelvezetési Beruházó Önkormányzati Társulás által megvalósuló Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése program keretében. A kivitelező Pulzus Plusz Kft. már dolgozik a Pinty utcában, a 28-as számú ingatlan és a Rácz Aladár út közötti szakaszon. Ezt követően a tervek szerint a Rácz Aladár úton (a Pinty utca és az Ágnes út között), a Rácz Aladár közben (a Rácz Aladár köz 10. és a Rácz Aladár út között), a Fodor utcában (a Hóvirág út és Ágnes út közötti szakaszon), valamint a Hajnalka utcában (a Hóvirág út és a Hajnalka utca 30. között) telepítik az új csővezetéket.
Az építkezés miatt a Pinty utcában lezárták az útpályát, a gyalogosok közlekedése azonban továbbra is biztosított. A munkálatok idejére megszűnik az autóközlekedés a Rácz Aladár közben, a gyalogosok a meglévő járdát használhatják.
A Fodor utcában hosszabb-rövidebb ideig tartó teljes pályás útlezárásra kell számítani. A Hóvirág úti csomópontban előreláthatólag több napig tart majd a csővezetékek összekötése, emiatt a Hóvirág útról nem lehet behajtani a körforgalomba, ezért az 53-as autóbusz ideiglenesen a Hó utcai csatlakozásnál fordul meg.
Szintén teljes szélességű útlezárás várható a Fodor utca Ágnes úti csomópontjánál, az Ágnes utat ezért ideiglenesen egyirányúvá teszik a Rácz Aladár úttól a Fodor utca irányába. Több ütemben zárják le az autóforgalom elől a Hajnalka utcát, ahová a Hóvirág köz és a Hóvirág út közötti munkavégzés idején a Hóvirág közön keresztül lehet bejutni. Az aktuális parkolási és forgalmi korlátozásokról minden esetben írásban értesítik a lakókat.
Határidőre befejeződött a meghibásodott közcsatorna átépítése a Pagony utca Németvölgyi úti csomópontjában, és a Diana utcai csőtörést is sikerült záros határidőn beül elhárítani. Ez utóbbi helyszínen elkészült a burkolatjavítás, így feloldották a forgalmi korlátozásokat.

M.