Harcosok_futasa_Csillebercen

Harcosok futása Csillebércen

Először adott otthont Magyarország első számú nehezített kalandfutóversenyének a főváros. A Csillebérci Szabadidő Központban megrendezett Fighters’ Run célja, hogy a monoton futást változatos próbatételekkel tegye izgalmasabbá. A hegyvidéki pályán több mint harminc akadály várta a versenyzőket.

Kevés magyar sporteseményről, sportágról mondható el, hogy egyedülálló a világon. Ilyen a 2011-ben életre hívott Fighters’ Run, amely Békéscsaba, Pusztaottlaka, Zánka és Kecskemét után most Budapesten, a Hegyvidéken mutatkozott be.
A Csillebérci Szabadidő Központban megtartott speciális futóversenyen több mint nyolcszázan próbálták ki ügyességüket és kitartásukat, ami új csúcs a sorozat történetében (a szurkolókkal együtt közel kétezren látogattak ki a rendezvényre). Pedig ezúttal különösen nehézre sikeredett a verseny, ugyanis nemtől, korosztálytól függetlenül minden résztvevőnek vízben, sárban, levegőben a rövidebb, hét kilométeres pályán tizennégy, míg a kétszer hosszabb távon több mint harminc vízszintes, föld alatti és függőleges – ennyiben más a magyar nehezített kalandfutás a hasonló külföldi versenyekhez képest – akadállyal kellett megküzdenie.
A völgyön-hegyen futás közben a „harcosok” egyebek mellett tesztelhették az eléjük tornyosuló rönkvárat, és teljesen más szemszögből ismerkedhettek meg a bringás rámpákkal, vagy az óriás kőmedencével. Nem hiányozhatott a Fighters’ Run versenyeken szinte már kötelező palánk- és épületmászás, a kötélhálók, mocsaras árkok, szögesdrótpályák és kúszócsövek meghódítása sem.
A távokat teljesítők útba ejtették a budakeszi erdőt, aztán egy paintball- és BMX-pályát is, majd keresztülvágtak az akadályokkal tűzdelt Challengeland Kalandparkon. És ha mindez nem lett volna elég, a futóknak a szeles és esős időjárással is meg kellett küzdeniük – igaz, ezt a többség csak egy újabb legyőzendő kihívásnak tekintette.
A szervező Felix Promotiont vezető Rácz Felix elmondta, hogy a futóknak nem az órát vagy a többi versenyzőt, hanem elsősorban saját magukat kellett legyőzni. Erre utal a „Beat yourself” jelmondat, amely hűen tükrözi a program lényegét. A rendezvény alkalmat adott a jótékonykodásra is, az első budapesti kalandfutóverseny nevezői ugyanis ruhaadományokkal támogatták a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom tagjait.

-os