Kulonleges_ajandek_anyak_napjara

Különleges ajándék anyák napjára

Nem először történnek érdekes dolgok a Fekete István iskolában. A közelmúltban egy óriási csokoládétojás, legutóbb pedig Hajas László hat önkéntes fodrásza ejtette ámulatba a diákokat és szüleiket: anyák napja alkalmából tizennyolc édesanyának készítettek új frizurát.
„Hatalmas volt az érdeklődés, ki kellett sorsolnunk, kik vehetnek részt a rendezvényen – mesélte Harczi Rita gyógypedagógus. – A Hajas Szalon fodrászai nem először jótékonykodnak, már három alkalommal jártak a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán, ahol azoknak az édesanyáknak készítettek új frizurát, akiknek a gyermekeit ott ápolják. A párom, Szőnyi Szabolcs a szalonban dolgozik, őt kértem meg, hogy kollégáival együtt látogasson el hozzánk is.”
Ahogy a mondás tartja, a jó fodrász sokszor többet ér, mint egy pszichológus. A szülők között sokan voltak, akik kíváncsiságból ültek be az ország legjobb szakembereinek székébe, de olyanok is akadtak, akik nehéz anyagi helyzetük miatt nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem jutnak el fodrászhoz. „Sokkal nagyobb élet van körülöttünk, mint a szalonban. Ezeknek az anyukáknak jóval több problémájuk van, mint egy átlagos embernek. Most mégis boldognak tűnnek…” – mondta két hajvágás között Szőnyi Szabolcs, a Hajas Szalon stylistje, az akció szervezője.
A Fekete István iskolába járó diákokra szintén pozitív hatással volt a nem mindennapi program. „Nagyon örültek annak, hogy ilyen jellegű eseménynek ad otthont intézményünk. Szándékosan szerveztük úgy, hogy minden anyuka gyermeke is jelen lehessen. Ennek köszönhetően talán ők is bátrabban mennek majd fodrászhoz” – mondta Kalmár Katalin, az iskola gyógypedagógusa.
Az eredmény mindenesetre önmagért beszél: az édesanyák nemcsak új frizurát, de önbizalmat is kaptak. A legmeghatóbb pillanat mégis az volt, amikor Levente belépett a „fodrászatba”, hogy megnézze, milyen lett édesanyja új frizurája. A kisfiút a tanároknak kellett odavinniük az anyukájához, akit alig ismert meg. „Szép vagy, anya, tetszel!” – mondta csodálattal a szemében.
„Imádom az anyák napi műsorokat, az apró ajándékokat, a szép szavalatokat, de ez a mai alkalom tényleg felejthetetlen élmény volt – jelentette ki Mária, Levente édesanyja. – Mindig szerettem volna eljutni a Hajas Szalonba, de sosem tudtam rászánni az időt és a pénzt.”

B. Mimi