Ot_kempos_arany

Öt kempós arany

A Budajenő Kempo Kupával rajtolt el az idei magyar kempobajnokság, huszonegy klub százhúsz versenyzője küzdött a minél jobb helyezésekért. Sikeresen szerepeltek a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia tatamira lépő sportolói: öten öt aranyérmet szereztek.
A legeredményesebbnek a tízévesen már világbajnoki és világkupa-elsőséggel büszkélkedő Lacza Ábel bizonyult, a fiatal tehetség ugyanis háromszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Aranyérmet szerzett semi kempo, light contact, valamint a tíz kilóval nehezebbek között, chikara kurabe kategóriában, míg a submission versenyszám fináléjában csak az extra menetben kapott ki ellenfelétől 2–1 arányban, így meg kellett elégednie a második hellyel.
Eredményes versenyt zárt a Di Gennaro Plósz család is, hiszen semi kempo kategóriában a tizenhét esztendős Kinga, míg a seniorok között édesanyja nem talált legyőzőre. Ami a csapatversenyt illeti, a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia öt arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel a hatodik helyen végzett.

m.

Eredmények

Aranyérmesek: Di Gennaro Plósz Réka (semi kempo, –65 kg, +35 évesek); Di Gennaro Plósz Kinga (semi kempo, –65 kg, 17–18 évesek); Lacza Ábel (semi kempo, –35 kg, 10–11 évesek; light contact, –35 kg, 10–11 évesek; chikara kurabe, –45 kg, 10–11 évesek).
Ezüstérmesek:
Kalcsó Virág (semi kempo, –50 kg, 15–16 évesek); Megyeri Benjámin (semi kempo, –70 kg, 18–34 évesek); Lacza Ábel (submission, 40 kg, 12–13 évesek).
Bronzérmes:
Bartha Boglárka (semi kempo, –65 kg, 17–18 évesek).