Meg_tobbet_er_a_Hegyvidek_Kartya

Még többet ér a Hegyvidék Kártya

Multipont-funkcióval bővült a megújult, mostantól ingyenesen igényelhető és korlátlan ideig érvényes Hegyvidék Kártya, amellyel már közösségi fejlesztéseket is lehet támogatni. Ha az új kártyával az Istenhegyi úti vagy a Mészáros utcai MOL-kutaknál tankolunk, az üzemanyag árából literenként 5 forintot jótékony célra írnak jóvá.

A Multipont törzsvásárlói programhoz csatlakozott az önkormányzat által létrehozott Hegyvidék Kártya-rendszer. A kerület lakói, dolgozói, valamint az itt tanulók a közel kétszáz helyi elfogadóhely mellett még szélesebb körű kedvezményeket vehetnek igénybe kártyájukkal szerte az országban, továbbá közösségi célokat is támogathatnak vásárlásaikkal.
„Ne csak az egyéni haszon, hanem a közösségi felelősségvállalás érdekében is használhassuk a Hegyvidék Kártyát! Ennek megvalósításában volt partner a Multipont-program és annak egyik alapítójaként a MOL” – emelte ki a MOM Kulturális Központban megtartott sajtótájékoztatón a XII. kerület polgármestere. Pokorni Zoltán elmondta: a kártya megújulásával egy időben induló „Többet tehet, mint gondolná” program részeként az önkormányzat félévente megjelöl néhány olyan intézményt, közösségi programot, eseményt, amelyek közül a kártyatulajdonosok szavazással választhatják ki, milyen nemes célt kívánnak támogatni.
A jótékony célra az Istenhegyi út 55., valamint az I. kerületi, Mészáros utca 19. szám alatti MOL-töltőállomásoknál Hegyvidék Kártyával vásárolt üzemanyag után gyűjthető összeg, literenként 5 forintot írnak jóvá. „Úgy lehetünk jók, hogy nem kell többet fizetnünk, csak aktivitásra van szükség, azaz regisztrálnunk kell az igényelt Hegyvidék Kártyát” – tette hozzá a polgármester.
A hegyvidéki kártyatulajdonosok támogathatják, hogy játszósarkokat alakítsanak ki a kerületi gyermekorvosi rendelőkben; vagy hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a sérült gyerekeket nevelő Fekete István iskola kiváló zenekara hangszereket vásárolhasson magának; vagy segítséget nyújthatnak újabb készségfejlesztő eszközök beszerzéséhez az autista és Asperger-szindrómás gyerekek fejlesztésével foglalkozó „Egy másik út” Terápiás és Tanácsadó Központnak. A „Többet tehet, mint gondolná” program első gyűjtési időszaka május 15-től szeptember 15-ig tart, míg szavazni augusztus 15. és szeptember 15. között lehet a www.hegyvidekkartya.hu oldalon.
„Az indulás óta eltelt öt évben közel tízezren igényeltek Hegyvidék Kártyát, a kerületi elfogadóhelyek száma pedig nagyjából kétszázra bővült” – ismertette az eddigi eredményeket Kovács Lajos alpolgármester, aki azt is elmondta, hogy az új, Multipont-emblémával is ellátott Hegyvidék Kártyákat postán küldik el a jelenleg érvényes kártyával rendelkezőknek. A régi, EDC-logós kártyák a lejárat után érvényüket vesztik.
Kovács Lajos kiemelte, hogy az eddigi Hegyvidék Kártya-elfogadóhelyek továbbra is megmaradnak, ugyanakkor az új kártyákat a dinamikusan bővülő országos Multipont-hálózat elfogadóhelyein is lehet majd használni. Az új Hegyvidék Kártyákat – a korábbiakkal ellentétben – nem kell majd évente érvényesíteni, ráadásul a kiállításukért sem számítanak fel díjat.
A kártyák az önkormányzat ügyfélszolgálatán, a MOL Istenhegyi úti és Mészáros utcai töltőállomásain, valamint interneten, a www.hegyvidekkartya.hu oldalon igényelhetők, és regisztráció nélkül is használhatók az elfogadóhelyeken a kedvezmények igénybevételére, valamint a multipontos kedvezménypontok gyűjtésére. A díjmentes regisztráció ugyanakkor nélkülözhetetlen ahhoz, ha valaki a Multipont-elfogadóhelyeken pontokat váltana be, illetve közösségi célra szeretne felajánlani tankolásainak összegéből.
Grexa Liliána, a Multipont marketingkommunikációs vezetője a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy ma már több mint 500 ezer felhasználójuk élvezi a tavaly ősszel jelentősen kibővült partneri körük által nyújtott kedvezményeket. Partnereik között az alapító MOL és az OTP Bank mellett a többi között a CBA, a Baumax, az Extreme Digital, a Cinema City, a jegy.hu és a Katona József Színház is megtalálható. A Hegyvidéki Önkormányzattal létrejött együttműködés egyedülálló: a program keretében első ízben teremtették meg annak lehetőségét, hogy a vásárlásokkal a felhasználók nemcsak beváltható pontokat szerezzenek, hanem jótékony célt is támogathassanak.
A MOL Magyarország képviseletében Szalay Zsolt kiskereskedelmi vezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a legnagyobb hazai vállalatként a társadalmi felelősségvállalás terén is élen járnak. Megjegyezte, hogy a „Többet tehet, mint gondolná” programban közreműködő, két évvel ezelőtt teljesen átépített Istenhegyi úti MOL-kút hazánk egyik legmodernebb, leginkább környezetbarát töltőállomása, ahol napelemekkel termelik a helyben szükséges energiát, továbbá az elektromos autók számára is töltési lehetőséget biztosítanak.

sz.