Ujabb_mozgas_a_jatszotereken1

Újabb mozgás a játszótereken

Négy év elteltével újraindította az önkormányzat Mozdulj! Játszótér! elnevezésű népszerű programját, amely a tervek szerint élményekben gazdag, sportos aktivitással gazdagítja majd a gyerekek játékidejét. Erről és a játszóterek várható megújításáról tartott sajtótájékoztatót Pokorni Zoltán polgármester Váczi János alpolgármesterrel a program egyik helyszínén, a MOM Kulturális Központ kertjében.

A Hegyvidék négy játszóterén május elseje és június utolsó napja között összesen hatvanegy alkalommal várják ügyességi és logikai játékokkal, kézműves-foglalkozással a gyerekeket a Mozdulj! Játszótér! elnevezésű program animátorai. A MOM Kulturális Központ kertjében lévő, a Margaréta utcai, a Pethényi út 22. előtti és a Szarvas Gábor úti Szent Család parkban található játszótéren délután négy és hét óra között számíthatnak a családok ezekre a foglalkozásokra, amelyek a tervek szerint a nyaralási szezon után, augusztusban folytatódnak.
Az animátorok asztalánál a gyerekeknek lehetőségük nyílik, hogy kipróbálják kézügyességüket, só-liszt gyurmával játszhatnak, színezhetnek, rajzolhatnak, és a rendelkezésre álló játékokkal egyéb képességeiket is próbára tehetik. A részvételért pontot kapnak gyűjtőfüzetükbe, és minden hetedik pecsét után választhatnak maguknak egy ajándék játékot.Ujabb_mozgas_a_jatszotereken3„Nemcsak külsejükben, de tartalmukban is szeretnénk megújítani a hegyvidéki játszótereket, ezért indítottuk újra a Mozdulj! Játszótér! programot, amivel a többi közt azt szeretnénk ösztönözni, hogy a szülők legyenek tevékeny részesei gyermekük elfoglaltságának. Üljenek le mellé, és a csúszdázás, homokozás, hintázás után játsszanak velük ügyességi játékokat is!” – mondta el Pokorni Zoltán a bemutató sajtótájékoztatón a MOM Kulturális Központ kertjében.
A polgármester beszélt a várható felújításokról is. A hegytetőn, azaz a Normafánál és a Libegő végállomásánál található játszóterek a Normafa-program részeként, kormánytámogatással újulnak meg az év végéig, míg a többi játszótérre az önkormányzati keretből fordítanak.
„Fontosnak tartottuk, hogy ne csak a kisgyerekeknek nyújtsunk lehetőséget a kikapcsolódásra, hanem a náluk idősebbeknek is, akiknek az iskola kertjén, a tornatermen, a sportpályán kívül nem nagyon van terük a játékra. Ezért igyekszünk kialakítani olyan, a kicsiktől elkülönített részeket, ahol – például egy kosárlabdapalánknál, pingpongasztalnál – egy kamasz is megtalálja a helyét” – fogalmazott Pokorni Zoltán.
Felszereltség tekintetében is jelentős változást tapasztalhatnak majd a látogatók. Az önkormányzat mögötti, Margaréta utcai játszótér a tervek szerint már szeptemberre megújul, de változtatások várhatók a zugligeti Szent Család és a Csörsz parkban lévő, az Avar utca és a Győri út sarkán, a Hollósy Simon téren, a Széchenyi-emlék úton, a Rege parkban, a Fodor utca és az Ágnes utca sarkán, a Tállya utcában, a Pethényi úton, a Diana parkban és a Mindszenty József bíboros téren található játszótereken is.Ujabb_mozgas_a_jatszotereken2Pokorni Zoltán utalt arra, hogy a megújított városmajori parkban felállítottak olyan játékos sporteszközöket is, amelyeket kifejezetten felnőttek számára terveztek. Így a gyerekek levegőztetéséhez sportos elfoglaltságot is kapcsolhatnak azok a szülők, nagyszülők, akik a Városmajort választják sétájuk helyszínéül.

Juhász Zsófia