Zene_tanc_es_muuszas_a_szinpadon1

Zene, tánc és műúszás a színpadon

A MOM Kulturális Központ színháztermében tartotta meg idei gálaműsorát a Zugligeti Általános Iskola: a szokásokhoz híven a mostani, 22. Zugligeti Esten is színes és élvezetes műsort mutattak be a diákok. Felléptek a zongorán, hegedűn, fuvolán és furulyán tanuló növendékek, továbbá az intézmény kórusa, amely a Zugligeti Iskola Alapítvány pályázatán győztesként kihirdetett új „iskolaindulót” is elénekelte.
A műsorszámok között volt fényjáték, színjáték és bűvészkedés, valamint számos mozgásszínházi produkciót láthattunk a Pálffy Zoárd által felkészített gyerekek néptáncától az akrobatikus rock and rollon át a női műúszásig. Ez utóbbi műfaj víz nélküli, rendkívül szórakoztató színpadi változatával – a hetedikes fiúk közreműködésével – Annus László testnevelő tanár kiváló koreografálásában ismerkedhetett meg a közönség.
Nagy sikert aratott a „cups song” elnevezésű, poharakat alkalmazó zenés előadás, amiben kicsik és nagyok egyaránt részt vettek. Komporday Réka tanárnő több mint hatvan 2–7. osztályos diákot hozott össze a közös produkció érdekében.Zene_tanc_es_muuszas_a_szinpadon2„Egy ilyen program jó alkalmat teremt az összetartozás, az egymás és az iskola iránti kötődés erősítésére – mondta el a Zugligeti Esten dr. Bernyák Adrienn igazgató, aki arra is kitért, hogy mindennapi munkájuk során kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekek önbizalmának növelésére, amit szintén elősegít az iskola közössége előtti szereplés. – Büszkék lehetünk, hogy segítőkész, tehetséges, okos diákjaink vannak, és egyre többen gondolják azt, hogy szeretnének nálunk tanulni.”
Az igazgató egy jó hírt is megosztott velünk: szeptemberben két első osztályt indíthatnak, amire az elmúlt tizenöt évben nem volt példa.

d.