Mindenki győzött a Pindur Pandúr-vetélkedőn

„Erőt, egészséget!” – így, rendőrmódra köszöntötték a gyerekek a hegyvidéki rendőrkapitányság két egyenruhás munkatársát, akik levezényelték a KIMBI Óvodában rendezett idei Pindur Pandúr-vetélkedő kerületi fordulóját. A házigazda mellett ezúttal a Mackós, a Táltos-Csikó, a Normafa, valamint a Süni Óvodák nagycsoportosaiból válogatott nyolcfős csapatok vettek részt a versenyen.
A biztonságos közlekedés tudnivalóit felelevenítő, rajzos tesztfeladatok mellett a gyerekek különféle csapatjátékokban vettek részt. A lovacskázás, a kiskocsival való akadálykerülgetés és a láthatósági mellény egymásnak adogatásával zajló sorversenyek egyaránt valamilyen közlekedési szituációra utaltak. A játékok után, levezetésképpen, az óvodások beülhettek egy igazi rendőrautóba, és megismerkedhettek annak minden szükséges kellékével, nagy örömükre a járőrök még a villogó fényhidat és a szirénát is bekapcsolták.
Mivel az elméleti és gyakorlati feladatokat az összes csoport tökéletesen teljesítette, így végül csak győzteseket hirdettek ki. A verseny végén Hoffmann Kornél, a kerületi rendőrkapitányság vezetője adta át a díjakat, ajándékokat, ezt követően pedig a KIMBI – az FH Gasztro Kft. támogatásával – gyümölcsökkel, szendvicsekkel vendégelte meg a résztvevőket. Az országos döntőbe továbbjutó óvodásokat sorsolással választották ki: a szerencsés nyertes a házigazda lett, amely – a tavalyi, Normafa Óvodában megtartott rendezvényt kivéve – az összes eddigi Pindur Pandúr-vetélkedőnek otthont adott.
Ez az első alkalom, hogy a KIMBI jutott tovább az országos fordulóba. „Mi a környezeti nevelés részeként oktatjuk a gyerekeknek a közlekedésbiztonsági ismereteket” – mondta el a nyertes óvoda vezetője, Palotai Istvánné. Hozzátette, hogy a gyakorlati tudnivalókat, például a közlekedési lámpák használatát az udvaron kialakított pályán, biciklizés közben sajátíthatják el a kimbisek, míg a tömegközlekedési eszközökön való biztonságos utazással buszra, villamosra szállva ismerkedhetnek meg.

(k.)