Orias_csokoladetojas_hatalmas_orom

Óriási csokoládétojás, hatalmas öröm

Mága Zoltán hegedűművész egy nyolc kilogrammos csokoládétojással hálálta meg a polgármesteri hivatal dolgozóinak munkáját. Ők úgy döntöttek, hogy a különleges ajándékot a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola diákjainak adományozzák. A méretes édességet Pokorni Zoltán polgármester adta át.
„Húsvét előtt, nagypénteken egy sofőr hatalmas, hűtőszekrény méretű dobozzal a kezében jelent meg a polgármesteri hivatalban. A dobozon egy levél volt, amit Mága Zoltán írt. A világhírű hegedűművész az ügyintézők gyors, készséges és udvarias munkáját köszönte meg a csokoládétojással, amely zavarba ejtően nagy volt… – mesélte Pokorni Zoltán polgármester. – A húsvét utáni napokon a gyerekek amúgy is az ünnepi locsolkodásról, az ajándékokról beszélgetnek. Ezzel a tojással kicsit visszakaphatják a pár nappal korábbi hangulatot. Jó érzés látni, hogy így örülnek neki.”
A hatalmas finomság feldarabolása komoly kihívást jelentett, a kés nyilvánvalóan kevés lett volna a feladat megoldásához. „No, gyerekek, ezt most hogyan törjük fel?” – tette fel a kérdést Juhászné Gáll Éva, a Fekete István iskola igazgatóhelyettese, mire valaki azt javasolta, hogy kalapáccsal verjenek lyukat rajta. A szerszám pillanatok alatt előkerült, így sikerült „léket ütni” a csokimonstrumon.
„A gyerekek nagyon várták már a meglepetést. Próbálták kitalálni, milyen színű lesz a csomagolás, jut-e majd mindenkinek az édességből. Szerencsére az egész iskola kaphatott belőle” – mondta az igazgatóhelyettes. „Úszok a csokoládéban” – tette hozzá mosolyogva, a kezeit mutatva.
„Nagyon finom volt!” – dicsérte a szokatlan adományt az ötödikes Jakab, akit két osztálytársa szakított félbe. „Zöld erdőben jártam, kék ibolyát láttam, el akart hervadni, szabad-e locsolni?” – kérdezték tőlem a fiúk, akik biztos, ami biztos, egy évre elegendő kölnivel locsoltak meg, nehogy időközben elhervadjak.

Boussebaa Mimi