Arany-est_egy_uj_jatszoterert

Arany-est egy új játszótérért

Hagyomány a sas-hegyi Arany János iskolában, hogy az ott működő Aranyélet Nevelési, Oktatási és Személyiségfejlesztő Alapítvány közös színpadi fellépésre hívja az intézmény jelenlegi és egykori tanulóit. Az idén ötödik alkalommal megrendezett Arany-est bevételét egy új játszótér kialakítására fordítják.

Ezúttal is elkápráztatták a nézőket az Arany-est fellépői. A sas-hegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium hagyományos kulturális programjában jelenlegi és volt diákok mutatják meg évről évre a tehetségüket. A „régiek” közül az idén is eljött az állandó résztvevőnek számító Kuklis Gergely, a Filharmonikusok koncertmesterét ezúttal a világhírű karmester, Alpaslan Ertüngealp – Claudio Abbado utolsó asszisztense – kísérte zongorán. A nagy siker az estet immár öt éve fáradhatatlanul szervező Aranyélet Nevelési, Oktatási és Személyiségfejlesztő Alapítvány kuratóriumát vezető Vitárius Balázs és kollégái munkájának is köszönhető – emelte ki Patkó Lajos iskolaigazgató.
A több mint kétórás műsorban szinte valamennyi osztály képviseltette magát, a legfiatalabb fellépő másodikos volt, míg a legidősebbek tizenegyedikesek. Az énekes és zenés számok mellett akrobatikus rock and roll országos bajnokok, szintén országos első fitneszesek, valamint régi növendékekből összeálló zenekar műsorai színesítették a kínálatot.
Nagy tapsot kapott a kicsik kórusa és az Elvis Presley-dalokat magas színvonalon előadó pedagógus. Az est végén a Voice tévés tehetségkutatóban feltűnő és a Dal című műsor idei harminc legjobbja közé saját szerzeménnyel bekerülő Szécsi ikrek léptek színpadra, majd következett a tűzijáték és az ilyenkor szokásos zenés-táncos, össznépi mulatság.
Az Arany-est bevételét az alapítvány mindig valamilyen közösségi célú fejlesztésre fordítja. Az elmúlt években egyebek mellett számítógépeket vásároltak, valamint hozzájárultak az iskola kártyás beléptető rendszerének kiépítéséhez.
A közelmúltban fejeződött be az estnek is otthont adó Arany-terem felújítása, az ehhez szükséges anyagokat a tavalyi rendezvényen összegyűjtött adományokból vették meg. A festést-mázolást a diákok a tanárokkal közösen végezték, nekik köszönhetően készültek el a falra festett Sion-idézetek is. A terembe új karnisokat és függönyöket szereltek fel, míg az új díszvilágítás, az emeleti színházteremből leszerelt fényhíd az önkormányzat segítségével került a helyére. A mostani jegyeladásból származó bevételből új játszóteret alakítanak ki az intézmény kertjében az általános iskolások számára.

M.