Hegyvidek-applikacioval_a_parkolas_is_egyszerubb

Hegyvidék-applikációval a parkolás is egyszerűbb

Az önkormányzat megbízásából, az Appsters Kft. fejlesztésében új parkolási modullal bővült a kerület folyamatosan fejlődő okostelefonos alkalmazása, ami minden autós számára megkönnyítheti a parkolási díjfizetés procedúráját. A különleges szolgáltatás bemutatóján Pokorni Zoltán polgármester elmondta: a parkolási díjat SMS-sel fizető autósoknak, amennyiben használják az okostelefonos alkalmazás új funkcióját, mostantól nem kell automatát keresgélniük, hogy leolvassák róla a zónakódot, a program ugyanis automatikusan lekérdezi a felhasználó GPS-pozícióját, és ez alapján közli a hely szerinti zónaadatokat. A zóna kiválasztása manuálisan, térképes felületen is lehetséges.
A díjfizetéshez szükséges SMS megírását automatikusan el tudja végezni a parkolási modul, amennyiben előzetesen rögzítjük a telefonunkban az általunk használt gépkocsi rendszámát; így tehát már csak egy kész üzenetet kell elküldenünk, ami kiküszöböli a gépelési hibából eredő téves díjfizetés lehetőségét. A program a parkolás kezdetétől számolja az eltelt időt, és 10 perccel a harmadik óra letelte előtt megkérdez minket a parkolás folytatásáról. Természetesen bármikor leállítható a díjfizetés a „Stop” gomb megnyomásával és a megfelelő üzenet elküldésével.
A 2012 ősze óta működő Hegyvidék-applikációt már több mint 14 ezren töltötték le okostelefonjukra. A felhasználók a térkép alapú adatbázisban éppúgy megtalálhatják az önkormányzati intézmények szolgáltatásait, mint a látnivalók, nevezetességek fotókkal illusztrált adatlapjait, a sportolási és szabadidős lehetőségeket, a legközelebbi éttermek, kávézók nyitva tartását, vagy épp a patikák, orvosi rendelők címét. Az új parkolási modul iOS és Android rendszerű készülékeken, az ingyenes Hegyvidék-applikáció letöltésével, illetve frissítésével érhető el.

sz.