Hegyvideki_sikerek_a_kempo_vilagkupan

Hegyvidéki sikerek a kempo világkupán

Harminckét érmet nyertek a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia versenyzői a Százhalombattán megrendezett XII. Juhász Ferenc Emlékverseny és Nyílt Kempo Világkupán. A XII. kerületi csapat ezzel az ötödik helyen végzett az ötvenöt klubot felvonultató viadalon.

Minden évben a válogatottba kerülés egyik fontos állomása a Magyar Kempo Szövetség néhai mestere előtt tisztelgő és az idén már tizenkettedik alkalommal megrendezett Juhász Ferenc Emlékverseny. Nem véletlen, hogy a nyílt világkupaként is számon tartott erőfelmérőn ezúttal hét ország ötvenöt egyesületének több mint négyszáz sportolója adott egymásnak randevút a százhalombattai sportcsarnokban.
A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia kempo- és MMA- (Mixed Martial Arts, azaz vegyes harcművészetek) versenyzői a technikai és a küzdelem kategóriákban szálltak harcba a helyezésekért. Méghozzá igencsak eredményesen: Lacza Ádám Illés és Felföldi Szabolcs mesterek irányításával 11 arany-, 16 ezüst- és 5 bronzérmet szereztek, és a csapatversenyben az ötödik helyen végeztek. Aranyéremmel tért haza Plósz Réka, Di Gennaro Plósz Kinga, Steiner Villő, Lacza Ábel – az ifjú tehetség három kategóriában is az élen végzett –, Karácsonyi Krisztián, Megyeri Benjámin, Muzsai Nimród, valamint Erbszt Ádám.
Az éremeső után érthetően elégedett volt tanítványai teljesítményével Lacza Ádám Illés. A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia sportigazgatója kiemelte: a harminckét érem mellett legalább ennyire büszke a versenyzők hozzáállására és győzni akarására.
Lacza Ádám Illés szerint a százhalombattai verseny nagyszerűen szolgálta a kempósok felkészülését az április 24–26-i, MOM Sportban rendezendő világbajnokságra. A főpróba jól sikerült, a hegyvidéki sportolók remélhetőleg a magyar válogatottban is hasonló eredményeket érnek majd el.

Em.