Megujul_a_Hegyvidek_Sportegyesulet

Megújul a Hegyvidék Sportegyesület

Fontos változások történtek a kerület sportéletét szervező Hegyvidék Sportegyesület életében. Az önkormányzat fenntartásában működő egyesületet január óta Pentz Edina társadalmi elnökként, míg Horváth Péter ügyvezetőként irányítja.

A korábbinál lényegesen szorosabb lesz az együttműködés a Hegyvidék Sportegyesület (HSE) vezetésében – ígéri a nemrégiben kinevezett Pentz Edina társadalmi elnök és kollégája, az ügyvezetői teendőket ellátó Horváth Péter. A társadalmi elnök díjazás nélkül, az ügyvezető pedig havi 30 000 forintos tiszteletdíjért végzi munkáját, ezzel is hozzáárulva ahhoz, hogy még több forrást tudjanak mozgósítani a hegyvidéki verseny- és szabadidősport fejlesztése érdekében.
Mint Pentz Edina elmondta, mindenekelőtt felmérték az egyesület pénzügyi és szakmai állapotát. Ennek alapján úgy látják, hogy leginkább a sportmarketing területén kell előrelépni, és biztosítani az átláthatóságot a folyósított támogatást és a TAO-felhasználást illetően.
Az új vezetés szeretné, ha a kerületiek megismernék a HSE-szakosztályokat, amire kiváló alkalmat adhatnak a nagyobb hegyvidéki rendezvények, az ottani fellépések, bemutatók. A népszerűsítést szolgálja a meglévő honlap felfrissítése is: ezen a tervek szerint valamennyi szakosztály bemutatkozási lehetőséget kap. Figyelmet fordítanak az aktív, kétirányú kommunikációra is, napi kapcsolatot építenének ki az emberekkel a Facebookon.
„Mindezek mellett belépünk az okostelefonok világába, a Hegyvidék nagy sikerű applikációjában a HSE is helyet kap majd” – mondja Pentz Edina, aki fontosnak tartja, hogy a szakosztályok ne csak külön-külön, hanem a HSE kötelékében egységesen is megjelenjenek a budapesti vagy akár az országos sportpalettán. Ebben számítanak az önkormányzati tulajdonú Hegyvidéki Szabadidősport Kft. segítségére is, bíznak abban, hogy közösen még hatékonyabban láthatják el feladataikat.
„Jelenleg tizenkét szakosztály alkotja az egyesületet, azonban néhány közülük tulajdonképpen csak névlegesen működik, ezeket mindenképpen fel kell éleszteni. A másik fontos feladat a gyermekek megszólítása. Arra törekszünk, hogy a HSE a tömeg- és versenysport feltételeinek biztosítása mellett az utánpótlás terén is eredményes legyen” – hangsúlyozta az egyesület társadalmi elnöke.
Horváth Péter elmondta, hogy szorgalmazza az iskolai toborzások folytatását, valamint az öregdiákok bevonását a kerületi sportéletbe. „Már ma is rengeteg iskolában tartanak HSE-edzéseket, a diákok szívesen csatlakoznak a szakosztályokhoz. Sajnos, többségük az iskolai tanulmányai végeztével minket is elhagy, amin mindenképpen változtatni kell. A cél az, hogy a kerületi gyerekek fiatal felnőttként is az egyesület tagjai maradjanak” – fogalmazta meg a közeljövő legfontosabb teendőjét az ügyvezető, kiemelve, hogy a látványsportágak fejlesztésével újabb fiatalokat nyernének meg a rendszeres sportolásnak.
Ezt az elképzelést szolgálja a Hegyvidék–YBL WPC-vel kötött megállapodás, amelynek értelmében a kerületi vízilabdaklub közreműködésével jelentősen megerősödik a HSE vízilabda-utánpótlása. A gyerekek nem csupán magas szintű képzést kapnak, hanem lehetőséget arra is, hogy később a jelenleg a honi vízilabda első osztályában játszó YBL-ben folytassák pályafutásukat.
Végezetül Horváth Péter emlékeztetett: a HSE kínálatát az igények ismeretében úgy próbálják alakítani, hogy a kerületi lakosok megtalálják azokat a sporttevékenységeket, szabadidős elfoglaltságokat, amelyekhez szívesen csatlakoznak. Méghozzá az önkormányzat hozzájárulásának köszönhetően rendkívül kedvező feltételekkel. Sokat segít a TAO-program, aminek révén az idén ismét sikerült jelentős bevételekhez jutni, a sokmilliós összeget az utánpótlás területén használják fel.

(m.)