Diakok_kozossegi_munkaja

Diákok közösségi munkája

Az érettségi megszerzésének egyik feltétele, hogy a diákok a középiskolai évek alatt legalább ötven órát a közösség érdekében végzett munkával töltsenek. Ebben segít a XII. kerületi iskolák tanulóinak a Hegyvidék értékeinek megőrzése érdekében tevékenykedő Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület, amely a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézménnyel együttműködve erdei munkára hívta a diákokat.
Az önkéntes segítők három helyszínen, a Normafa-parkoló környezetében, a Normafa-lejtő tetején, valamint a tündérhegyi kőfejtőnél újrafestették az erdei bútorokat meg a parkolás- és behajtásgátló oszlopokat. Mindenhol környezetbarát lazúrt használtak. A faeszközök felújítása mellett, ahol szükséges volt, az eldobált szemetet is összeszedték.
„Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium kilencedikes, tizedikes és tizenegyedikes tanulói három nap alatt kilenc óra közösségi munkát végeztek. A munka egyszersmind a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését is szolgálja, hiszen hozzájárul ahhoz, hogy a diákok aktív részesei legyenek a közismert és népszerű kirándulóhely szépítésének, alakításának” – mondta el lapunknak Woynárovich András, a Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület elnöke.
A védőkesztyűket, az ecseteket és a festéket a területet kezelő és a feladatok szétosztásában szakmai támogatást nyújtó Normafa Park bocsátotta a polgárőrség rendelkezésére. „Kedvezők a visszajelzések, ezért szeretnénk bővíteni a programot, aminek érdekében már be is adtunk egy pályázatot – beszélt a közeljövő terveiről Woynárovich András. – Ha sikerrel járunk, mi is meg tudjuk majd vásárolni a közösségi munkát segítő eszközöket.”

(M.)