Gyortol_futottak_a_MOM_Sportig1

Győrtől futottak a MOM Sportig

Három nap alatt 142 kilométert tettek meg azok a futók, akik teljesítették a Győr–Budapest ultramaratont. A sportolók, köztük a Sashegyi Gepárdok futóklub tagjai, a MOM Sportban szakították át a célszalagot.

Az idén elmaradt a hagyományos Bécs–Pozsony–Budapest ultramaraton – tavaly a MOM Sportba futott be ennek mezőnye –, a szervezők azonban úgy döntöttek, hogy október 21–23. között megrendezik az első Győr–Budapest ultramaratont. A pálya nem változott, csak rövidült, a cél is maradt a régi, hiszen az ultramaratonisták, a résztávként Budakeszi és Budapest között meghirdetett 21 kilométeres félmaraton résztvevőihez hasonlóan, ismét a MOM Sport nagycsarnokában fejezték be a versenyt.
Ez leggyorsabban a férfiak között a célszalagot elsőként átszakító Steib Péternek sikerült, aki kiváló, 10 órán belüli idővel teljesítette a 142 kilométeres távot. Az 50 kilométeren négyszeres magyar bajnok és csúcstartó sportoló elmondta, gőzerővel készül a november 21-i, katari, 100 kilométeres ultra-futóvilágbajnokságra.
„Nem gondolkodtam konkrét helyezésben, arra figyeltem, hogy jól érezzem magam a versenyen. Ez így is történt, egyedül a második nap volt kicsit kellemetlen, a rossz idő ugyanis alaposan megnehezítette a dolgunkat. Ezért is örülök annyira a győzelemnek” – foglalta össze tapasztalatait a szombathelyi futó. Mint mondta, rendkívül erős mezőnyben kellett helytállnia, a második helyen végző, sokszoros magyar bajnok, országos csúcstartó Bogár János például többször megnyerte már a Bécs–Pozsony–Budapest ultramaratont.Gyortol_futottak_a_MOM_Sportig2A csapatversenyben megismételte tavalyi eredményét a Mindsystem Sashegyi Gepárdok Gold. A XII. kerületi futók a Bécs–Pozsony–Budapest ultramaratonhoz hasonlóan ezen a rövidebb távon is a második helyen végeztek. A Csörsz utcai sportpályán szerveződött csapat nevében nyilatkozó Pelsőczy Attila elmondta, rengeteget edzenek a kerületben, elsősorban a Sashegyen – a nevük is erre utal – és a Normafánál.
„Örülünk az ezüstéremnek, annál is inkább, mert ezzel tovább tart a jó sorozatunk, hiszen ahol elindulunk, szinte mindig sikerül felállni a dobogóra” – mesélte a hegyvidéki futóklub tagja, hozzátéve, hogy az idei maratoni országos bajnokságon egyéniben a harmadik, míg csapatban az első és a második helyet is megszerezték.

sm.

Eredmények

Férfiak. 1. Steib Péter. 2. Bogár János. 3. Tresó Gábor. Nők. 1. Marton-Mlecsenkov Éva. 2. Czibók Ágnes. 3. Bálint Éva. Férfiak, csapat: 1. Dover Nyelviskola. 2. Mindsystem Sashegyi Gepárdok Gold. 3. Mavir-Kóbor áram. Nők, csapat: 1. Uniqua-Mozgásvilág Girls. 2. Dover Girls. 3. Spontán Csajszik. Páros futás, nők: 1. Elek Dóra/Szabó Kriszti. 2. Pribeli Ildikó/Vajda Anita. Páros futás, férfiak/vegyes: 1. Tóth Éva/Herbák Gergő. 2. Kasa Tibor/Ubrankovics Zsolt. 3. Kovács Zoltán/Révész Tamás. Páros futás B: 1. Illés Tamás/Kecskés László. 2. Hornyák Zita/Kriaszter Zsolt. 3. Dombay Gábor/Mészáros Sándor.