Játszótéri illemhelyről egyeztettek

Régóta szeretnék a Pethényi úti játszótérre járó családok, hogy egy mosdó és pelenkázó is üzemeljen a park mellett. Igényüket két érintett édesanya karolta fel, akik elhatározták: saját költségükön létrehoznak egy illemhelyet, valamint ezzel együtt – azért, hogy ennek üzemeltetési költségeit valamilyen módon fedezni tudják – egy kis kávézót, ahol a szülők leülhetnek beszélgetni, vagy egészséges ételeket vásárolhatnak, ha megéhezne gyermekük. A mobil létesítményt a kezdeményezők úgy tervezték, hogy az megjelenésében kulturáltan illeszkedjen a környezetbe.
A közösségépítő koncepció az ötletgazdák előzetes felmérései alapján kedvező fogadtatásra talált a játszóteret használók részéről, később mégis akadtak olyanok a környéken lakók között, akik ellenérzéseiknek adtak hangot a létesítménnyel szemben. Mivel a fejlesztők és a tiltakozó lakók álláspontjai nem közeledtek, a Hegyvidéki Önkormányzat vállalta a közvetítő szerepét a felek között, és egyeztetésre hívta őket a polgármesteri hivatalba.
Az egyezetésen az ellenzők leginkább a mobil építmény tervezett helyszínét kifogásolták. Péczely Attila, a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezte, hogy a lakók jelöljenek meg a játszótér környezetében néhány olyan helyet, ahová szerintük át lehetne helyezni a kiszolgálóegységet. Amint megszületnek a konkrét javaslatok, a polgármesteri hivatal szakirodái megvizsgálják, hogy a megjelölt helyszínek jogi, valamint műszaki szempontból megfelelők lennének-e az építmény felállításához.

k.