Muvesztanarok_kiallitasa

Művésztanárok kiállítása

A Kós Károly iskolában tanítottak, most kiállítással tértek vissza. Kutasi Tünde szobrászművész, valamint Kaszás Réka és Sinkó István festőművészek munkáiból a napokban nyílt tárlat az intézmény földszinti előadótermében.
A vörösrézből, agyagból és mészkőből készült kisplasztikáit, domborműveit kiállító Kutasi Tünde két időszakban volt a Kós tanára, 2000 táján másfél évig dolgozott ott, majd az elmúlt négy évet töltötte az iskola diákjaival. Most a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában, a „kisképzőn” tanít szobrászatot, valamint a budafoki ARTÉR Művészeti Egyesület tagjaként vesz részt művésztelepeken, csoportos kiállításokon.
Organikus és geometrikus elemeket harmonikusan ötvöző képeivel mutatkozott be a városmajori iskolában Kaszás Réka, aki nagyjából egy évtizede három évig tanított a Kósban, s vezetett szakköri foglalkozásokat mintegy negyven fiatal részvételével. Jelenleg sérült gyerekek fejlesztésével foglalkozik, és Kutasi Tündéhez hasonlóan az ARTÉR tagjaként alkot.
Sinkó István, aki az álom tematikájához kapcsolódó akvarelljeit hozta el a tárlatra, huszonhat esztendeig tanított az iskolában. Huszonnégy évesen, 1975-ben kezdte tanári pályáját a Kósban, ahol az egykori légópince birtokbavételével elindította legendás, kísérletező szakköreit. Sinkó István, ahogy régen, most is szerteágazó tevékenységet folytat: a „kisképzőn” a festő szak szakosztályvezetője, az ELTE-n múzeumpedagógiát oktat, a MOME-n mentortanár, a budavári GYIK-műhelyben a felnőttek szakkörét vezeti, mindemellett műkritikákat ír művészeti lapok számára.

k.

 

A kiállítás december 12-ig, tanítási napokon 8–17 óráig tekinthető meg a Kós Károly iskola Ádám Jenő-termében (XII., Városmajor utca 59.).