Ujjaepitettek_a_lepcsot_a_Tamasi_aron_kozben

Újjáépítették a lépcsőt a Tamási Áron közben

Több közterületi fejlesztés is befejeződött november közepén a XII. kerületben. Az alapokat is beleértve az önkormányzat újjáépíttette a Tamási Áron köz lépcsőjét, aminek köszönhetően a Tamási Áron iskola Dobsina utcai épületében tanuló diákjai még könnyebben és biztonságosabban érhetik el a Tamási Áron iskola menzáját.

A húsz méter hosszú, részben támfallal szegélyezett lépcsősorhoz korlát és csapadékvizet elvezető folyóka is készült, valamint leaszfaltozták a felső részéhez csatlakozó járdaszakaszt.
A lakók kérésére négy sebességcsillapító küszöböt építettek a Fürj utcában. Erre azért volt szükség, mert a 30-as övezetben az autósok jelentős része lényegesen gyorsabban haladt, ami veszélyeztette a gyalogosok, különösen a gyerekek biztonságát.
November végéig elkészül a Zólyomi lépcsőt a Németvölgyi út szervizútjával összekötő, harminc méter hosszú járda felújítása. Az egyenetlen felületű bazaltburkolatot felszedik, pluszlépcsők beépítésével a meredekségét csökkentik, a teljes szerkezetet kicserélik, és olyan csúszásmentes aszfaltfelületet építenek, ami nagyon jól bírja még az esetleges sózást is a téli időszakban. Az idősek kérésének megfelelően ezen a szakaszon – a garázsbejárók miatt csak az egyik oldalon – kapaszkodó is készül.
Szintén még ebben a hónapban befejeződik a zebra átépítése a Kék Golyó és a Ráth György utca csomópontjában. A rendőrség javaslatára és a Budapesti Közlekedési Központ hozzájárulásával történő biztonságtechnikai fejlesztés során a gyalogátkelő előtt, az úttest mindkét oldalán piros viacolorral burkolt szűkítőfüleket építenek. Ezek a forgalomtechnikai eszközök lassítják az autókat, valamint gyorsabb átkelést biztosítanak a gyalogosoknak.
Folytatódnak a kátyúzások, a balesetveszélyes részeket rövid időn belül kijavíttatja az önkormányzat. A kerületi polgárok a „Hegyvidék” okostelefonos alkalmazás Jó utat! modulja segítségével jelezhetik az úthibákat.

(-ály)