Allatkerti_kalamajka

Állatkerti kalamajka az állatok világnapján

Kállai Nagy Kriszta XII. kerületi grafikusművész népszerű illusztrációiból, köztük a nagy sikerű Állatkerti kalamajka című könyvben látható rajzokból nyílt kiállítás az állatok világnapja (október 4.) alkalmából a Zölderdő Óvoda lépcsőház-galériájában. A megnyitót a szokásokhoz híven bábelőadás követte, majd állatokat ábrázoló rajzokat színeztek és tematikus kézműves-foglalkozáson vettek részt a gyerekek. A „jutalom” sem maradt el, mindenki kapott a házilag készített – természetesen állatokat formázó – aprósüteményből.
Mozgalmasra sikeredett az állatok világnapja a Mackós Óvodában is, ahol az állatvédelem, az állatok iránti felelősségvállalás volt a központi téma. A gyerekek lehetőséget kaptak arra, hogy megmutassák a többieknek kisméretű házi kedvenceiket, és elmondják, hogyan foglalkoznak a rájuk bízott élőlényekkel.
Így került a Mackósba többek között házi fehér egér, díszhal, valamint egy gekkó is, míg az egyik leleményes szülő egy befőttes üvegbe zárt poloskával lepte meg a kicsiket. Az állatok tanulmányozása mellett az óvodások az állatvilágot megjelenítő játékokat játszottak, valamint elkészítették saját állatos tablójukat.

(M)