Atadtak_a_gyerekeknek_a_jotekonysagi_koncert_bevetelet

Átadták a gyerekeknek a jótékonysági koncert bevételét

Az ENSZ közgyűlése magyar kezdeményezésre két évvel ezelőtt a jótékonyság világnapjává nyilvánította Boldog Teréz anya halálának napját, szeptember 5-ét. Mint arról már beszámoltunk, az idén ezen a napon ünnepélyes keretek között felavatták Teréz anya szobrát a róla elnevezett hegyvidéki téren, valamint jótékonysági koncertet adtak a Vakok Batthyány László Gyermekotthon Római Katolikus Óvodája, Iskolája megsegítésére.
„A jótékonysági koncertet az albán nagykövetség kezdeményezésére, Almira Emiri albán zongoraművész és művészbarátai közreműködésével, a Hegyvidéki Önkormányzat, továbbá az albán, a koszovói és az olasz nagykövetség, a Budapesti Olasz Kultúrintézet, valamint a Szentszék diplomáciai képviselete, a Magyarországi Apostoli Nunciatúra támogatásával szerveztük meg a MOM Kulturális Központban” – mondta el lapunknak Fonti Krisztina, az esemény megvalósításában közreműködő alpolgármester. Hozzátette: a koncerten megjelentek közel kétszázezer forintot ajánlottak fel a sérült gyerekek javára.
A pénzadományt Fonti Krisztina és Mira Hoxha albán nagykövet adták át a Hegyvidék díszpolgára, Fehér Anna nővér által vezetett intézménynek. Az otthon lakóinak örömére egy kis zenés műsor kísérte a programot: a MOM Kulturális Központ szervezésében az Eszterlánc zenekar muzsikált a gyerekeknek.

d.