Eredmenyes_huzodzkodas

Eredményes húzódzkodás

Újabb látványos versenynek adott otthont a MOM Sport, ahol a nemrégiben kialakított szabadtéri Street Gym-pályán rendezték meg a húzódzkodás világnapja (World Pull Up Day) magyarországi programját. A Magyar Street Workout Szövetség, a Szabadtéri Testnevelési Egyesület és a Hunbars Street Workout Hungary nem mindennapi erőfelmérőjére több mint kétszázan jelentkeztek, pedig a feladat korántsem volt egyszerű: a nemzetközi szövetség szabályai szerint kellett teljesíteni a húzódzkodást, ami egyebek közt azt jelentette, hogy a mozdulatsor indításakor nem lehetett lendületet venni.
Molnár Attila szervező elmondta, hogy külön rangsorolták a folyamatos húzódzkodást, valamint az egész napos összetett eredményt. Mivel több országban egy időben rendezték meg a versenyt, így lehetőség nyílt az összehasonlításra. A magyarok nem vallottak szégyent, hiszen nálunk a győzelemhez 26 tiszta húzódzkodás kellett egy fogásból, ami az összetettben elért 800 feletti eredményhez hasonlóan kiváló teljesítményt jelentett.
A Street Gym-pálya sokszínűségét és sokoldalúságát emelte ki Váczi János, a sportért felelős hegyvidéki alpolgármester. Mint mondta, nagy népszerűségnek örvend a néhány hónappal ezelőtt átadott, ingyenes sportolási lehetőséget biztosító tornapálya, ahol ötletesen elhelyezett eszközök segítségével végezhetnek különféle gyakorlatokat a 14 év felettiek. A versennyel kapcsolatban az alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a szigorú szabályok miatt lényegesen nehezebb volt a feladat, mint a szokásos húzódzkodáskor. „Teljesen ki kell nyújtani a könyököt, a függő pozícióban legalább egy másodpercet várni, az állnak pedig el kell érnie a keresztrudat” – sorolta.
A program jól szolgálta a szabadtéri tornapálya, egyúttal a MOM Sport népszerűsítését, hiszen rengeteg nézőt vonzott – hangsúlyozta a MOM Sportot irányító Buranits Ildikó, aki a sportközpontot érintő újdonságokról is beszélt lapunknak. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal együttműködve szeptembertől a reggeli első két órában a MOM Sport nagycsarnokában tartják meg a testnevelés-foglakozásokat a Németvölgyi és a Tamási Áron iskola kijelölt osztályainak. Akkor sem maradnak el az órák, ha a csarnokban valamilyen rendezvény zajlik, olyankor az uszodát vagy a műfüves focipályát használhatják a fiatalok.
A megállapodás szerint a mindennapos testnevelés keretében több száz hegyvidéki diák ismerkedhet meg a MOM Sport szolgáltatásaival. A remények szerint a gyerekek idővel az ottani floorball-, kosárlabda-, kézilabda- vagy vízilabdaedzésekbe is bekapcsolódnak majd.

em.