hvujsag-banner-hvonkormanyz

lapszamok_banner_kicsi

banner_kiadvany

hvujsag-banner-htv

hvujsag-banner-hegytortenet

A részletes programfüzet letölthető innen.

Halasz_Judittal_kezdodik_a_mulatsag

Évtizedek múltával visszatért lakni a kerületbe, ráadásul új dalokkal is megörvendezteti közönségét. Halász Judit azt mondja, a költözés és a lemezkészítés is sok tanulsággal szolgált a számára.

A_terseg_zenei_kincseinek_integraloja

Nemrég ünnepelte hatvanötödik születésnapját Babos Gyula, ám zenéje a mai napig azt a mélyen izzó tüzet, lendületet tükrözi, mint a kezdetekben, amikor a Rákfogóban és a Saturnusban játszott. Az ismert muzsikus 1977 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola tanára, így korántsem meglepő, hogy a szeptember 28-i koncertre is hív magával fiatal tehetségeket.

Abece_rajtam_kezde

Ha nem is énekli Bíró Eszter a címbeli sort, az Állati Zenés ABC dalai a magyar ábécé köré épülnek. A produkció lényege, hogy a betűket a zenén és interaktív játékokon keresztül, szinte észrevétlenül szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal, úgy, hogy mindeközben a szülők is jól szórakozzanak.

Handeltol_Harry_Potterig

Rövid időn belül több ígéretes koncertre várja a zeneszerető közönséget a Solti György Zeneiskola. Előbb a Gesztenye Napokon, aztán október 1-jén, a zene világnapja alkalmából a MOM Kulturális Központban, október 22-én pedig az Óbudai Társaskörben játszanak. A programról Dióssy Krisztinával, az iskola igazgatójával beszélgettünk.

Nem_csak_a_sajatjat_fujja

A Magonc együttes, nem kevesebb, mint hetvenkilenc fős tagságával, igazi tanuló-gyakorló terep a gyerekeknek. A főleg furulyásokból, dobosokból, gitárosokból, kobzásokból, ütőgardonosokból és egy tekerősből összeálló csoportban játék közben énekelnek, felszabadultan, szívből, szeretetből muzsikálnak a fiatalok.

A fizikai mellett a lelki egészség is fontos szerepet kap az egészségnapon – Gallai Dolores, a Hegyvidéki Önkormányzat egészségügyi referense egyebek mellett erre is felhívta a figyelmet beszélgetésünkben.

Utos_kis_este_az_Amadindaval

Zsúfolásig megtelt nézőtér, fergeteges hangulat, véget érni nem akaró tapsvihar – aki járt már a harminc éve alakult Amadinda koncertjén, pontosan tudja, hogy ezek állandó velejárói az együttes fellépéseinek. A sikerekről, a hegyvidéki kötődésről és a tervekről kérdeztük Holló Aurélt.

Vissza_hozzak_a_nyarat

A nyár, a turistákkal, nézelődőkkel teli város képe, élete elképzelhetetlen jókedvű utcazenészek nélkül. A Pécsről érkező Band Of StreetS ezt a hangulatot hozza el a Gesztenyés kertbe.

Tobb_korcsoport_egyutt_tancol

Elkényeztetett helyzetben vagyunk, hiszen a Csillagszeműek révén a Hegyvidék a hazai néptánc legjavának ad otthont, és sokszor láthatjuk is őket. A Gesztenye Napokon fellépő Budai Babszem Táncegyüttes tudása is tőlük eredeztethető, hiszen vezetője, Gubik József Timár Sándor tanítványa volt.

Szeretik_a_nok_a_nem_csajozos_hangzast

A Kerekes Band autentikus gyimesi és moldvai népzenét játszó együttesből hosszú, kitartó tanulás és örömzenélés során csiszolódott a magyar népzene dallamait a populáris könnyűzene legkülönbözőbb műfajaival elegyítő zenekarrá. Korszakalkotónak is nevezhető az újításuk, hogy a hamisítatlan magyar népzenét funk, rock, pszichedelikus és elektronikus zenei műfajokkal társítva formálják szokatlan, általuk csak ethno funkként aposztrofált stílussá.

Sippal_dobbal_keveropulttal

Már-már megszokott, mégis mindig új. Amikor fesztiválra indulunk a Hegyvidéken, szinte biztosak lehetünk abban, hogy hallunk olyan produkciót, amelyben a zenészek a népzene hagyományait ötvözik a modern stílusirányzatokkal, hogy aztán valami igazán egyedi előadással kápráztassanak el minket. Ebben nem lesz hiány az idei Gesztenye Napokon sem, amiről mások mellett a Budapest Nufolk Revolution gondoskodik majd.

Gipsy_swing_egy_regi_ismerostol

Micheller Myrtill és a Swinguistique gipsy swingje lüktető, táncos ritmikájú, akusztikus hangszereken előadott, gitárcentrikus zene, amit vokál egészít ki. Myrtill általában franciául énekel, de zenésztársaival magyar és angol nyelvű dalokat is feldolgoztak már.

Papa_mama_gyerekek

Aki látta már Farkasházi Réka gyerekműsorát, tudja, az előadás egyaránt lenyűgözi a kicsiket és a szülőket is. A színésznőnek fontos, hogy apuka és anyuka se unatkozzon, amíg a gyerekek a műsort élvezik.

Popkolykok_jovozeneje_meglepetessel

A Mary PopKids zenekar Budapesten alakult 2010-ben. Saját definíciójuk szerint „jövőzenét” játszanak. Energikus, a soul, a funk és az elektronikus zene határait elmosó élő koncertjeikkel szereztek maguknak hírnevet. Vezetőjükkel, Kamau Makumival arról beszélgettünk, mi lehet egyre növekvő népszerűségük oka.

Apróhirdetés

Apróhirdetés-feladás kényelmesen otthonról, a nap 24 órájában már 2 partnerünkön keresztül.

Kedves Hirdetőink!
Hirdetési szándékuk esetén az alábbi linken részletesen tájékozódhatnak a XII. kerületi lap, a Hegyvidék újság:

- hirdetési árairól és kedvezményeiről,

- a megrendelhető hirdetési felületekről,

- technikai paraméterekről

- lapzárták és megjelenések időpontjairól.


A Hegyvidék újság 2019. évi hirdetési tájékoztatója