Kozos_jatszotertervezes1

Közös játszótértervezés a hegyvidéki családokkal

Nagyszabású játszótér-rekonstrukciós programot hajtott végre a Hegyvidéki Önkormányzat az utóbbi hónapokban. A Margaréta park teljesen megújult, és a főváros egyik legszebb játszótere lett, új játszószerekkel gazdagodott a Szent Család park, míg a Fodor és a Tállya utca sarkán átépítették a focipályát.

A régi játékok közül egyet le kellett szerelni, a többit viszont sikerült megfelelően helyreállítani a Szent Család park játszóterén. Új játékokkal is gazdagodott a tér: a kicsik számára a többi között egy mászókás csúszdát helyeztek ki, a nagyobbaknak pedig ötletes mászószikla készült. Különlegesség a Rege parkban és az Anna-réten már megismert, nagy népszerűségnek örvendő, huszonöt méteres kötélpálya. Gondoltak a gyerekek biztonságára is, a játékok egy része alá puha faapríték, a „futkosós” részre öntött gumiburkolat került, valamint megújították a teret átszelő járdát.
„A tervezésbe bevontuk a környéken élő kisgyermekes családok tagjait, akik az átadást követően is sokat segítettek tanácsaikkal. A bébihinta ülőrészének a cseréjét, valamint a csúszda részleges átépítését is ők javasolták” – mondta el lapunknak Pokorni Zoltán polgármester, aki Váczi János alpolgármesterrel közösen járta be a parkot. A fontos fejlesztések közt említette a polgármester az ivókutat, valamint a toalettet és a pelenkázót is. Az alpolgármester hozzátette, hogy a szomszédos Szent Család-plébánián vagy a polgármesteri hivatalban a szülők a lakcímkártya bemutatásával ingyenesen juthatnak hozzá a nyilvános illemhely bejárati ajtaját működtető zsetonokhoz.Kozos_jatszotertervezes2Elsősorban a sportolási lehetőségek bővültek a Fodor és Tállya utca sarkán lévő játszótéren, ahol a környéken élő gyermekes családok kérésére az önkormányzat átépíttette a régi, aszfaltozott focipályát. A rossz állapotú burkolatot modern öntött gumira cserélték, vandálbiztos focikapukat és kosárlabdapalánkokat szereltek fel, a pályát magas kerítéssel vették körbe, valamint egy vadonatúj ivókutat is kihelyeztek. Elkészült egy több elemből álló falépcső is, amely a sportpályát és a jelentős szintkülönbség miatt lényegesen magasabban fekvő játszórészt köti össze.
A Tállyai utcai beruházással kapcsolatban Váczi János kiemelte, hogy a munkálatok során összesen 150 köbméter betont és aszfaltot kellett elhordani, a pályára 350 négyzetméternyi, a legmodernebb eljárással készült, ütéscsillapító rekortán burkolat került. Fontos biztonsági újítás a 83 méter hosszú, magasított kerítés, aminek köszönhetően a gyerekeknek már nem kell kiszaladniuk a parkba az elguruló labda után.
„Az idén nyáron egy kilenc játszóteret érintő felújítási programba kezdett az önkormányzat, ezek közül nyolc helyszínen már lezárult a munka, míg a Libegő felső végállomásánál található játszótér átalakítása a tervek szerint szeptember végéig befejeződik” – mondta az alpolgármester, hozzátéve, hogy a legjelentősebb fejlesztés a Margaréta parkban történt – nem véletlen, hogy sokak szerint jelenleg ez most a főváros egyik legszebb játszótere.

mm.