Mosolygos_gyermekarcok2

Mosolygós gyermekarcok

Sokak szerint a mosoly az egyik legjobb orvosság. Ezt a „gyógyító erőt” szerette volna a Szent János Kórház apró betegeinek szolgálatába állítani a Célirányos Kezdeményezés az áprilisban meghirdetett fotópályázatával.
A felhívásra több mint négyszáz mosolygós, nevetős fotó érkezett. Dr. Dura Mónika, a Célirányos Kezdeményezés alapítója és vezető önkéntese a díjátadón elmondta, hogy reményeik szerint a nyertes fényképek segítségével még barátságosabbá tehetik a gyermekambulancia nemrégiben – a szervezet segítségével – felújított váróját.
A Célirányos Kezdeményezés eddig több mint tizenhárom millió forint értékben gyűjtött támogatást a Szent János Kórház számára. Ennek eredményeképpen több lépcsőben megszépült a fogadóhelyiség is. Az idén egy adományozó cég jóvoltából a recepciós pult és környezete újult meg – ide került a Mosoly-fal, valamint az a tábla, amelyen a gyerekek írhatnak és rajzolhatnak az őket kezelő orvosoknak –, majd önkéntesek közreműködésével a bejárat előtti kert rendezése következett.Mosolygos_gyermekarcok1Dr. Madarasi Anna a kórház és a Célirányos Kezdeményezés többéves kapcsolatát elevenítette fel. A Szent János Kórház gyermek-, koraszülött és csecsemőosztályának osztályvezető főorvosa külön kiemelte a felújításokat, valamint az eszközadományokat, amelyek összértéke megközelíti az ötmillió forintot.
A zsűri képviseletében Kárpáti Zsuzsa fotóművész elmondta, hogy négygyermekes édesanyaként nagy örömmel vett részt a képek értékelésében. Számára a megörökített mosolyon kívül a gyerekek tekintete volt a legfontosabb.
A legkedvesebb mosoly kategóriában a közönség szavazatai alapján Stefán Rita Csak egy mosoly… című képe végzett az első helyen. A legszebb fotónak járó díjat Adamik-Szénási Mónika Anya virágai című (nagyobbik fia mosolyáról készített) képe kapta, míg a legkülönlegesebbnek Balázs Edina Mosoly című alkotását választották, amely egy táborozó kislány örömmel teli pillanatát örökíti meg.
Valamennyi díjazott színházjegyet, állatkerti és Fantázia Pont-belépőt, valamint egy cukrászda finomságait vihette haza. A három első helyezett mosoly egy nagyméretű vászonképen a gyermekambulancia frissen felújított várótermébe került, hogy mostantól mosolyt csaljon mások arcára is.

em.