Újabb közműmunkák

Folytatódik a csatornaépítés a hegyvidéki utcákban. A Hajnalka utcában a Hóvirág köz és a Hajnalka utca 30. között, a Szamóca utcában a 3/a és 9. között, a Remete úton az Árnyas út és a Remete út 16. között, a Mártonlak utcában a 19-es számú ingatlan és a Csorna utca 10. között, az Alkony úton a 7. és 19. között, valamint a Galgóczy utcában dolgozik a kivitelező Pulzus Plusz Kft.
A munkálatok idejére fél pályán lezárják a Hajnalka utcát, csak a gyalogosok számára biztosítják a közlekedést. A célforgalom biztosításával teljes útzár mellett dolgoznak a Szamóca utcában, a Mártonlak utcában, a Szamóca utcában, az Alkony úton és a Remete úton. A csatornaépítéssel összehangolva gázvezeték-rekonstrukció zajlik a Galgóczy utcában, emiatt az utcát több ütemben lezárják a forgalom elől.
Az MTA csillebérci kutatóintézetében tavaly óta működik a svájci központú CERN első szintű adatközpontja. Az intézmény energiaellátása érdekében 10 kV-os kábelhálózat-fektetési munkálatok kezdődtek a Kosciuszkó Tádé utca és a KFKI között, a Győri út–Csörsz utca–Apor Vilmos tér–Szendi árok–Németvölgyi út–Érdi út–Márton Áron tér–Törökbálinti út–Irhás árok–Adorján út–Nőszirom utca–Magas út–Konkoly-Thege Miklós út vonalon. Mivel az érintett szakaszokon felbontják a járdát, valamint részlegesen a kereszteződéseket, ezért a gyalogjárók lezárására, útszűkületekre, sebességkorlátozásra és a parkolási lehetőségek csökkenésére kell számítani, míg az Adorján útról időszakonként várhatóan teljesen kitiltják az autókat.

-ály