Kulonleges_iskolai_program_a_Vigadoban

Különleges iskolai program a Vigadóban

A Németvölgyi Általános Iskola tanulói márciusban különleges programon vettek részt a Pesti Vigadóban. A gyerekek a számukra szervezett csoportos idegenvezetés során megismerték az épület történetét, felsétálhattak a díszlépcsőn, és megcsodálhatták az egyedülálló dísztermet, amelyben egykor olyan kiválóságok léptek fel, mint Liszt Ferenc, vagy Bartók Béla.
Az idegenvezetés végén a „Magyar Animáció 100” című kiállítást nézték meg a diákok. Itt számos érdekesség és kordokumentum mellett látható volt Rófusz Ferenc Oscar-díja is, amelyet A légy című animációs filmjéért kapott 1981-ben. A berendezett vetítőteremben egyebek közt a Gusztáv, a Kukori és Kotkoda, a Frakk, a Mekk Elek, valamint a Magyar népmesék egy-egy epizódja forgott. Ezt követően játékos formában, a saját maguk által készített tárgyak segítségével ismerhették meg a németvölgyisek a mozgóképkészítés rejtelmeit, a kisebbeket pedig színezőkkel várták a földszinti könyvtárban.
A Pesti Vigadó a május 31-i gyermeknap alkalmából rajzpályázatot hirdet „150 éves a Vigadó” címmel, amelynek legsikeresebb alkotásai két héten keresztül láthatók majd a Vigadó Galéria földszinti kiállítótermében. A pályázatok beérkezésének határideje: május 15. További információk: galeria@vigado.hu.

(n.)