Kavezva_jatszani

Kávézva játszani

A márciusban megnyílt Board Game Cafénak köszönhetően a Nagyenyed utca a budapesti fiatalok egyik legnépszerűbb találkozási pontjává vált. A különleges kávézóban közel négyszáz társasjáték közül választhatnak a kikapcsolódásra vágyók.

Dobókockák pattogása, színes bábuk trappolása, kártyalapok susogása, poharak csilingelése, fiatalok önfeledt nevetése – ilyen hangok szűrődnek ki a Board Game Caféból, Közép-Európa egyetlen társasjáték-kávézójából. Szombat délelőtt van, szabad asztal viszont egy sincs.
„Két forró csoki, egy karamellás almatorta, három korsó sör!” – továbbítja a rendeléseket feleségének Kiss Csaba tulajdonos, aki az asztalok között sürög-forog. A Board Game Café márciusban nyílt meg, és két hét leforgása alatt az egyik legnépszerűbb találkozóhellyé vált a budapesti fiatalok körében.
Reklámra szinte semmit sem költenek, a hírük futótűzként terjed az interneten. „Mindig ott motoszkált a fejemben a gondolat, hogy kávézót nyissak. Ehhez jött a társasjáték mint hobbi. A kettő ötvözéséből pedig megszületett a Board Game Café – avat be minket Kiss Csaba, aki az egykori Fakalapács nevű kocsmát alakította át. ­– A tizenkettedik kerület amúgy is kellemes környezet, a Nagyenyed utca pedig tökéletes választás volt, hiszen közel esik a fő közlekedési útvonalakhoz.”
Közel négyszáz társasjáték közül lehet választani. Az idejárók kedvencei között vannak a mindenki által jól ismert játékok, mint a Gazdálkodj okosan! és az UNO, az újabbak közül pedig a Ticket to Ride elnevezésű vasútépítős játék, vagy a nyomozók világáról szóló, izgalmakkal teli Cluedo.
Egy baráti társaság ott jártunkkor épp a Dixit gémmel játszik. „Az interneten olvastam a Board Game Caféról – mondja Tamás, aki Újpestről zarándokolt el ide. – Nagyon örülünk, hogy végre van egy hely, ahol minden a társasjátékról szól. Fantasztikusan érezzük magunkat, biztos vagyok abban, hogy ha van időnk, és a bandából mindenki ráér, ismét eljövünk.”

BM