Tavaszi_fejlesztesek_a_MOM_Sportban2

Tavaszi fejlesztések a MOM Sportban

Folyamatosan szépül a MOM Sport Uszoda és Sportközpont annak érdekében, hogy a látogatókat még jobb körülmények fogadják. A tavaszi szezont virágosítással, takarítással és az uszodatér megújításával kezdte az intézmény.

Még karácsony előtt történt, hogy rendhagyó levél érkezett a rászoruló gyerekek ünnepét szebbé tevő MOM Sport Angyal program szervezőihez. Egy hölgy azt írta, gondoljanak az idősekre is, és szereljenek fel biztonságosan használható kapaszkodót a nehezebben mozgók számára az élménymedencéhez.
Buranits Ildikó, a MOM Sport Uszoda és Sportközpont igazgatója elmondta, igyekeztek minél előbb teljesíteni a jogos kérést, azonban a medence különleges kialakítása miatt a korlátot külön kellett megrendelni, ezért a szokásosnál kicsit tovább tartott a gyártás. Végül elkészült és helyére került a masszív, ívelt kapaszkodó, ami bírja a terhelést.
Szintén az uszodarészt érinti, hogy megújultak a nagy medencét körbefogó falfelületek. Eltűntek az előző üzemeltető cég logói – a sportkomplexum működtetését két évvel ezelőtt vette vissza az önkormányzat –, a falakat immár a belső terekkel, a huszonöt méteres medencével és a lelátó üléseivel is harmonizáló, égszínkék, MOM Sport feliratú molinók borítják. A világítást LED-re cserélték, így világosabb lett az egész medencetér.Tavaszi_fejlesztesek_a_MOM_Sportban1Megszépült a sportközpont környezete is: a Csörsz utcai fronton a zöld növényekkel díszített előkertbe különleges kialakítású, rozsdamarta hatású virágtartókat helyeztek ki, és százszorszéppel ültették tele. A tartók ismerősek lehetnek a MOM Sport vendégeinek és a környéken sétálóknak, hiszen a tavaly megszépült passzázson is cortenből készültek az óriási, modern ülőalkalmatosságok.
Elkészült a tavaszi dekoráció, a passzázs felett több mint kétszáz, esténként látványos színekben tündöklő karika fogja össze a két épületrész közötti teret. Ezt április 2-án, az autizmus világnapján – az Országházhoz hasonlóan – kék fénybe öltöztették. Az intézmény ugyanis csatlakozott a „Ragyogj kéken!” kampányhoz, amely 22 ország 100 ismert épületén így hívja fel a figyelmet a világszerte több tízmillió embert érintő betegségre.
Ugyancsak a sportközpont környezetét érintő újdonság, hogy eltávolították a korábbi éjszakai szórakozóhely – ma ott működik a közkedvelt Cserpes tejivó – vendégei után a díszburkolaton maradt nyomokat. A speciális takarításnak köszönhetően nem csupán az eldobott rágók nyoma tűnt el, hanem a burkolatfelület is sokkal tisztább, világosabb lett.

sm