Tiszta udvar, rendes ház 2015. pályázat

A Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat a Hegyvidéki Napok rendezvénysorozat keretében immár hetedik alkalommal hirdet pályázatot „Tiszta udvar, rendes ház 2015.” címmel. Nevezni 2015. április 24-ig lehet.

Az idei évben ismét újabb kategóriával bővült a pályázat, hiszen már nemcsak kertjeikkel, balkonjaikkal és erkélyeikkel pályázhatnak a társasházi közösségek, hanem az úgynevezett „konyhakertjeikkel” is, ahol különböző zöldségeket, gyümölcsöket vagy fűszernövényeket termesztenek.
Az új kategória meghirdetésével lehetőség nyílik egy országos rendezvényen (Magyarország legszebb konyhakertje) való részvételre annak, aki a kerületi pályázaton helyezést ér el.

A felhívás kategóriái:

  1. kertek
  2. balkonok
  3. kertek és balkonok
  4. konyhakertek

Az értékelés során a szép és ápolt környezet mellett a közösségi munkát kívánják díjazni, ezért olyan társasházi, akár többgenerációs csapatok jelentkezését várják, amelyek együtt dolgoznak kertjük, balkonjaik csinosítgatásában, rendezésében. A 2. és 3. kategóriában indulóknál részvételi feltétel, hogy a ház balkonjainak minimum 80%-a vegyen részt a közös pályázatban.
Nevezni 2015. április 24-ig lehet e-mailben (halmi.eniko@hegyvidek.hu) vagy postai úton (Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat, 1124 Budapest, Böszörményi út 23–25., Halmi Enikő részére címezve).
Jelige: Tiszta udvar, rendes ház 2015.

A pályázaton tüntessék fel a ház címét, valamint a pályázók kapcsolattartójának nevét, telefonszámát, esetleg e-mail címét!

A kerteket májusban, előzetesen megbeszélt időpont szerint keresi fel a bírálóbizottság.
A legaktívabb közösségek 2015. június 7-én vehetik át elismerésüket a Hegyvidéki Napok keretében.