Vizes_jatekok_a_KIMBI_projektheten

Vizes játékok a KIMBI projekthetén

A víz világnapja alkalmából egy hétig szinte kizárólag vízzel kapcsolatos foglalkozásokat tartottak a KIMBI Óvodában. Az óvodapedagógusok a gyerekekkel együtt különféle ötletes dekorációkkal varázsoltak vízi világot az intézmény falai közé.
Az óvodások megismerkedhettek a víz körforgásának folyamatával, a víz alatti élővilággal, és arról is tanulhattak, miért fontos a folyók, tavak, tengerek tisztaságának megőrzése. A KIMBI-be látogató Utazó Planetárium előadása a Földről szintén nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a gyerekek megértsék, mennyire nélkülözhetetlen életünkhöz a víz jelenléte. A játékos ismeretterjesztés kóstoló formájában is zajlott, a csapvíz, a tisztított víz, az ásvány- és gyógyvizek kortyolgatása közben a kicsik arról szereztek tapasztalatokat, milyen sokféle íze lehet az éltető folyadéknak.
„Kiemelten fontosnak tartjuk a környezettudatos magatartás kialakítását, a környezetvédelmet” – mondta el lapunknak a projekthét kapcsán Gallina Ilona. Az óvodavezető szólt arról is, hogy a Zöld Óvoda kitüntető cím mellett a napokban a Madárbarát Óvoda címre is sikeresen pályázott a KIMBI.

d.