Energetikai_korszerusites_az_ELTE_gyakorloiskolajaban

Energetikai korszerűsítés az ELTE gyakorlóiskolájában

Befejeződött a nyílászárók cseréje és a homlokzat hőszigetelése az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskolában. A 300 millió forintos beruházást Pokorni Zoltán polgármesterrel közösen adták át az iskola vezetői és a fenntartó képviselői.
„A legjobb energia az, amit fel sem használunk” – fogalmazott a polgármester. Hozzátette, hogy a korszerű nyílászárók beépítése, továbbá a homlokzat hőszigetelése nemcsak a fűtésköltségek csökkentése, hanem a környezet kímélése, a tiszta levegő megőrzése miatt is fontos, amiért az önkormányzat igyekszik sokat tenni a Hegyvidéken.
Pokorni Zoltán arról is beszélt, hogy az ELTE által fenntartott gyakorlóiskolára sajátjaként tekint a kerület, hiszen ennek az intézménynek is van egy körzete, ahonnan fel kell vennie a jelentkező gyerekeket. Úgy vélte, a Kiss János altábornagy utcai oktatási intézmény kiválóan ellátja feladatát, és – ami talán mindennél fontosabb – biztonságérzetet, szeretetet tud adni diákjainak.
A fűtésrendszer két évvel ezelőtt lezajló korszerűsítésével negyven százalékkal sikerült csökkenteni a fűtési költségeket – mondta el az átadóünnepségen dr. Solti Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztosa. A most elvégzett hőszigetelés további 25%-os megtakarítást eredményezhet.
Az elmúlt hónapokban 232 nyílászárót cseréltek ki, valamint 3200 négyzetméternyi felületen szigetelték és újították fel a homlokzatot az iskolában – sorolta a számadatokat Mesterházy Ferenc, az iskola igazgatója. Szerinte az intézmény „szoftvere”, azaz a pedagógiai munkájuk eddig is európai színvonalú volt, s úgy látják, hogy most már a „hardver”, tehát az épületük állapota is ebbe az irányba mozdult el.

d.