Hegyvideki_ermek_a_karate_Europa-bajnoksagon

Hegyvidéki érmek a karate Európa-bajnokságon

Egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a Hegyvidék Sportegyesület karateszakosztályaként működő Győri úti Shuhari Dojo versenyzői a III. Hayashi-ha Shito Ryu Karate és Kobudo Európa-bajnokságon. A barcelonai kontinensviadal magas színvonalát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a versenyt a Hayashi-ha Shito Ryu európai vezetője, shihan Miguel Fernández Vázquez szervezte, míg a szakmai felügyeletet a Hayashi-ha Shito Ryu elnöke, Yoshishige Nishikawa és a Hayashi-ha Shito Ryu technikai instruktora, Nagatomo Kenichiro látta el.
Ennek is köszönhető, hogy rendkívül népes és roppant erős mezőny gyűlt össze, tíz országból összesen négyszáz versenyző szállt harcba a bajnoki címekért. A magyar színeket a 12–13 évesek között Csepeli Botond, a felnőtt női mezőnyben Imrefi Ildikó, a felnőtt férfiaknál Kápolnási Márton és Balogh Endre képviselte. Valamennyien a hegyvidéki dojóban készültek fel a megméretésre, méghozzá sikeresen: a férfi +85 kg kumite versenyszámban Balogh Endre a második, a férfi kata kategóriában Kápolnási Márton a harmadik helyen végzett.
Kápolnási Márton elmondta, hogy az Eb előtt szakmai szemináriumokon vehettek részt, s ezeken alkalmuk nyílt technikai ismereteik bővítésére mind a formagyakorlatok, mind pedig a tradicionális japán fegyverforgatás terén. A Shuhari Dojo vezetőjét külön megtiszteltetés is érte, ugyanis egyedüli magyarként meghívást kapott a Japánban rendezendő nemzetközi instruktorképzésre.
Kápolnási Márton egy különleges kezdeményezésről is említést tett: 2016 januárjától (hétfőn és szerdán 19.00–20.30-ig) az első huszonhat kezdő jelentkező egy japán karatemestertől tanulhatja majd közel egy éven át a tradicionális karate-harcművészet alapjait a Shuhari Dojóban. Jelentkezni december 31-ig lehet a kapolnasi.marton@gmail.com e-mail címen.

m.