Jatek_a_konyvTarsassal

Játék a KönyvTársassal

Világszerte több mint ezer könyvtár csatlakozott november 21-én az „International Games Day @ your library”, azaz a Játékok nemzetközi napja a könyvtáradban elnevezésű programsorozathoz. A kezdeményezés célja, hogy a játék és a felfedezés örömét segítségül hívva tartalmas kikapcsolódást kínáljon a helyi közösségeknek. Egyúttal arra is felhívja a figyelmet, hogy a 21. században a könyvtárak már nem pusztán kölcsönzőhelyek, hanem nyitott, közösségi térként is működnek.
Az Ugocsa utcai Szabó Ervin könyvtár az idén először egy saját fejlesztésű, KönyvTársas című táblás játékkal várta az érdeklődőket, akik virtuálisan gyűjthettek könyveket az igazi könyvtárak számára. A vállalkozó kedvűek ráadásként egy könyvtáros bőrébe bújva a Villámkönyvtáros (Lightning Librarian) online memóriajátékot is kipróbálhatták.
Sikeresnek értékelte a napot Farkas Ferenc könyvtárvezető, aki elmondta, örömmel csatlakoztak a felhíváshoz, hiszen náluk egész évben van mód társasjátékokkal játszani. Jövőre bővítenék a szolgáltatást, a tervek szerint minden második szombaton összehoznák azokat, akik szívesen társasoznának másokkal.

-ály