Oregdiak_nem_ven_diak

Öregdiák nem vén diák

A magyar labdarúgó-válogatott negyvennégy év után újra bejutott az Európa-bajnokság döntőjébe, ami a szakemberek szerint óriási lökést adhat a sportág hazai fejlődésének. Nem tudni, a nagy siker mennyiben befolyásolta a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban immár nyolcadik alkalommal megrendezett 12 órás focitorna népszerűségét, annyi viszont bizonyos, hogy a John Gold Cup ismét szép közönségsikert aratott.
A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében a szervezők 16 csapatban határozták meg a maximális létszámot. Azt is kikötötték, hogy kizárólag olyan játékosok léphetnek pályára, akik valamilyen módon az iskola közösségéhez tartoznak. Korábban elfogadták vendégalakulatok nevezését, sőt az iskolai gárdák idegenlégiósok segítségét is igénybe vehették.
Ezúttal erre nem volt lehetőség, azonban a tanárok, a szülők és az öregdiákok továbbra is részt vehettek a tornán. Különösen aktívak voltak az egykori „aranyosok”, akik hét csapatban képviseltették magukat.
A végjáték igazi presztízscsatát hozott, az első helyet eldöntő mérkőzésen a tavalyelőtti és a tavalyi bajnok lépett pályára. Végül a „legidősebbnek”, a 2001-ben érettségizettekből álló Goldmembersnek sikerült a duplázás, míg a két évvel ezelőtti győztes Peacheater Pee Cheetash a második helyen végzett. Nagy küzdelmet és jó játékot hozott a bronzmeccs is, ezen a 11. évfolyamosokból verbuválódó Nyiszi-nyuszi jobbnak bizonyult a régi és jelenlegi diákokból álló Team Fortressnél.

m.