Termeszetes_borradirok

Természetes bőrradírok

A hideg idő beálltával sokan küzdenek bőrük hirtelen kiszáradásával. A hidratálás mellett sokat tehetünk bőrünk egészségéért azzal is, ha időről időre eltávolítjuk felületéről az elhalt hámsejteket.
Nem is hinnénk, mennyivel hatékonyabban szívja fel a hámréteg a különféle krémek, olajok összetevőit, ha friss, élő sejtek borítják a felszínét. Nincs szükség arra, hogy sok ezer forintot kiadjunk drága kozmetikai készítményekre, bőrradírt házilag is gyorsan, egyszerűen készíthetünk.
Az ehhez szükséges összetevőket könnyedén beszerezhetjük az élelmiszerüzletben, vagy a bioboltok egyikében. Csak ki kell választanunk a számunkra legkedvesebb dörzsölőanyagot – lehet az finom homok, mák, kávézacc vagy éppen kristálycukor –, innentől pedig a kreativitásunkon múlik, mennyire tápláló kencét állítunk össze, az olajak összetételét a végtelenségig variálhatjuk.
Használhatunk kakaóvajat és shea vajat, argánolajat vagy mandulaolajat, annak megfelelően, mi válik be a legjobban. Nincs más dolgunk, mint jól kenhető, sűrű masszát keverni belőlük, egy csatos üvegben biztosan eláll, amíg el nem használjuk. Ajándéknak sem utolsó egy finom olajokkal felturbózott, házi készítésű bőrradír…
Az alábbi receptnek az az előnye, hogy amellett, hogy megszabadít az elhasználódott hámsejtektől, a benne található argánolajnak hála azon nyomban puhítja, táplálja is a bőrünket. Hetente egyszer, tusolás közben az egész testünket végigradírozhatjuk vele, beleértve az arcunkat is. Úgy érhetjük el a legjobb eredményt, ha legalább öt percig rajta is hagyjuk a bőrön.

 

Argánolajas bőrradír 

1 csésze barnacukor

½ csésze olívaolaj

1 ek méz

1 ek argánolaj

 

Összeállította és írta:

Juhász Zsófia