Uj_kontenerepulet_a_Tamasiban

Új konténerépület a Tamásiban

Ideiglenes konténerépületben alakítottak ki tantermeket a Tamási Áron iskola két első osztályának. A gyerekek, a szülők és a pedagógusok által megkedvelt, korszerű mobilépület működéséről a helyszínen szerzett tapasztalatokat Pokorni Zoltán polgármester és Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke.

A növekvő gyermeklétszám miatt – az idén ismét három első osztály indult – a régi épület bővítését tervezik a Tamási Áron iskolában. Ennek elkészültéig átmenetileg egy konténerépületben helyez el két első osztályt az önkormányzat.
„A Tamási iránt évek óta jelentős az érdeklődés, mert a családok keresik a jó hírű iskolákat” – mondta az intézmény bejárásán Pokorni Zoltán polgármester. Felidézte, hogy a konténerek telepítését megelőzően konzultált a II. kerület vezetésével, ott ugyanis hasonló módon oldották meg a bölcsődei, óvodai férőhelyek bővítését. A kedvező tapasztalatok alapján döntöttek úgy, hogy a Hegyvidéken is ezt a megoldást választják a problémák átmeneti kezelésére.
A régi iskolaépület bővítése jövőre kezdődhet meg az önkormányzat beruházásában, az emeletráépítés tervei már készen vannak. Az ideiglenes konténerépület kialakítása miatt szükségessé váló tereprendezési munkák és a közműépítés mintegy négymillió forintos költségét is a kerület állta, a működtetési kiadásokhoz szintén az önkormányzat biztosít forrást, a konténerek közel nyolcmillió forintos éves bérleti díját ugyanakkor a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) fizeti.
Hanesz József, a KLIK elnöke szerencsés helyzetnek nevezte a gyermeklétszám emelkedését. Elmondta, hogy a két tantermet és két vizesblokkot tartalmazó új konténeregység eddigi működésével kapcsolatban kedvező visszajelzések érkeztek a gyerekek, a szülők és a pedagógusok részéről is. Hangsúlyozta, hogy a konténerek használata ideiglenes jellegű, ezzel együtt kiválóan betöltik funkciójukat. Több agglomerációs településen szintén ezzel a gyors megoldással biztosítottak elhelyezést a nagy számban jelentkező diákoknak.
A tizenegy konténerből felépített mobilépület mellett néhány hete egy új játszóteret is birtokba vehettek a fiatalok. Hajnal Gabriella, a Tamási iskola igazgatója elmondta, hogy az építkezés után, szeptemberben kezdték el füvesíteni a területet, ahová az őszi szünetben helyezték ki a szülők támogatásával megvásárolt kerti játékokat.

k.