Vidam_szuletesnap

Vidám születésnap

Segítő szolgáltatásokkal és társas programokkal igyekszik megkönnyíteni a pszichiátriai problémákkal érintett, rendszerint elmagányosodott, társaságra, tartalmas tevékenységre vágyó emberek mindennapjait a Félsziget Klubház. A Kiss János altábornagy utcai intézmény pszichés, mentális és szociális támogatást, hosszabb távú szociális gondozást nyújt a XII. kerületben bejelentett lakcímmel rendelkezők részére, és segít abban is, hogy visszatérjenek a munka világába.
Legalább ennyire fontos az öntevékenységre épülő, csoportos programok szervezése, valamint a közösségépítés, hiszen a mentális problémák kezelésében, megszüntetésében a személyes kapcsolatok különösen nagy jelentőséggel bírnak. Erről is beszélt a klubház tizenegyedik születésnapja alkalmából rendezett házi ünnepségen Román Zsuzsa intézményvezető, aki lapunknak elmondta, hogy a hozzájuk járók döntő többsége mindennap megfordul náluk, valóban a családjának tekinti társait és a vele foglalkozó szociális munkásokat.
Minden ünnepet együtt is megtartanak, rendszeresen szerveznek nemzeti napokat, de a legfontosabb esemény természetesen a születésnap, amire az idén is hetekkel korábban megkezdődött a készülődés. Ezúttal különösen nagy volt a klubtagok lelkesedése, ahogy közeledett a jeles nap, egyre többen jelentkeztek fellépőnek az ünnepi műsorba – mesélte Román Zsuzsa.
Az önkormányzatot képviselő Fonti Krisztina alpolgármester elmondta, rendkívül fontos a Félsziget Klubház munkája, hiszen azokat a mentális zavarokkal küszködő embereket karolja fel, akik állapotuk miatt kiszorulnak a közösségekből, sokszor az állásukat, a családjukat is elveszítik. Itt pedig pontosan azt kapják, amire szükségük van: szeretetteljes, támogató légkört, ahol a kapcsolatépítés mellett tehetségük kibontakoztatására is lehetőség nyílik – ahogyan azt vidám, változatos, zenés és prózai számokat egyaránt felvonultató műsoruk fényesen bizonyította is.

mm.