Kezzel_szivvelszeretettel

Kézzel, szívvel, szeretettel

Karácsonyi finomságok, kézzel készített ajándéktárgyak és érdekes könyvek közül csemegézhettek azok, akik ellátogattak a Kulturális Szalonban megrendezett, a Hegyvidéki Nagycsaládos Csoport, a Vad horgolók klubja és a Fejlesztő Napközi Otthon által szervezett jótékonysági kézműves vásárra.
„Itt találkozik az alkotás és a közösség öröme. Úgy gondolom, ez a program tökéletesen kiegészíti a szomszédban nyílt adventi vásárunkat” – fogalmazott Fonti Krisztina alpolgármester. „Boldogok vagyunk, amiért évről évre egyre több érdeklődőt vonz a vásár. Remek érzés, hogy a befolyt összegnek köszönhetően ismét mosolyt csalhatunk a nagycsaládosok arcára” – tette hozzá Sütőne Tomka Krisztina, a hegyvidéki nagycsaládosok vezetője.
A jó hangulatú rendezvény a kedves árusok miatt is különleges volt. Az alig tízéves Dorka és Botond fiatal koruk ellenére kitűnő kereskedői vénával rendelkeznek.

– Melyik portékának van a legnagyobb keletje? – érdeklődtem.

– Egyértelműen a gumi karkötő megy a legjobban. Folyamatosan pótoljuk az eladott darabokat – mondta a kislány, miközben szemmel alig követhető gyorsasággal és profizmussal készítette az újabb ékszereket.

– De vannak itt jópofa kávéspoharak is. Szoktál kávézni? – vette át a szót Botond.

– Persze, reggelente mindig megiszom egyet – bólintottam.

– Nagyon jó, akkor ennek hasznát veszed majd, csak kétszázötven forint, és egyedi, ilyet sehol máshol nem kapsz! Ha veszel hozzá egy karkötőt, akkor négyszázötvenért elviheted mindkettőt. Ráadásul jó helyre megy a bevétel: a rászoruló nagycsaládosoknak szerezhetsz örömet – vette elő legfőbb érvét a fiú, amire nem is lehetett nemet mondani.

A csemeték legnagyobb örömére a Mikulás is ellátogatott a szalonba, és lapunknak el is mondta, hogyan viselkedtek a hegyvidéki gyerekek ebben az esztendőben: „Nagyon büszke és boldog vagyok, mivel mindenki ügyes és okos volt. Ezen a vásáron rengeteg szép dallal és verssel örvendeztettek meg. Remélem, jövőre is meghívnak!”

(B.)