Kivalo_tuzoltokat_jutalmaztak

Kiváló tűzoltókat jutalmaztak

Kiváló szolgálatteljesítésért huszonnégy tűzoltó kapott év végi jutalmat a Hegyvidéki Önkormányzat támogatásával. Az elismeréseket Pokorni Zoltán polgármester, Váczi János alpolgármester és Varga Ferenc, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője adta át.

„Az idén a rendvédelmi dolgozók alapbérét sikerült javítani, a jól teljesítő tűzoltók külön jutalmazására azonban a jogszabály nem ad lehetőséget, ezért az önkormányzat kötelességének érzi, hogy ehhez támogatást biztosítson” – mondta el Pokorni Zoltán polgármester az év végi jutalmak átadására rendezett ünnepségen a Budakeszi úti tűzoltó-parancsnokságon. Hozzátette: az egy évvel ezelőtt történt jégkáresemények során személyesen is meggyőződhetett arról, hogy a Hegyvidéken dolgozó tűzoltók mennyire elkötelezettek hivatásuk iránt, milyen komoly erőfeszítéseket tesznek a biztonságunkért.
A korábbi évekhez hasonlóan most is ötmillió forinttal támogatja a Hegyvidéki Önkormányzat a tűzoltó-parancsnokságot: ebből kétmillió forint jut a tűzoltók jutalmazására, hárommilliót pedig dologi kiadásokra fordíthat a szervezet. Ez utóbbi hozzájárulás összegéből az elmúlt hónapokban klimatizálták a laktanya előcsarnokát, az ablakokat hővédő fóliával látták el, székeket vásároltak, továbbá néhány olyan eszközt szereztek be, amivel javítani lehetett a huszonnégy órás szolgálatot teljesítő tűzoltók komfortját.
Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője a jutalmazások kapcsán kiemelte, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat évről évre nyújtott anyagi segítsége összegében és rendszerességében is kiemelkedő. Mint megjegyezte, a laktanya felújítására kapott támogatásokat igyekeznek nagy takarékossággal felhasználni, ezért ha lehet, az állomány tagjai maguk végzik el a kivitelezési munkákat.

z.