Mikulas_Kupa

Mikulás Kupa igazi Mikulással

Úszóversennyel és vidám programokkal várták a Mikulást a Hegyvidéki Úszóiskola növendékei a Városmajor utcai Hegyvidéki Sportközpontban. Az első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal meghirdetett Mikulás Kupára a kötelező úszásoktatásra járó második évfolyamos iskolások is meghívást kaptak.
Velük együtt összesen több mint százan teljesítették a 25 és 50 méteres távokat mell-, hát- és gyorsúszásban. Arról, hogy ki milyen úszásnemben álljon rajthoz, előzetesen az oktatók véleményét is kikérték, így valamennyi résztvevő számára garantált volt a sikerélmény.
A Mikulás Kupán a gyerekek szórakoztató formában mutathatják be tudásukat, ami azért fontos, mert az oktatók így „éles” helyzetben is meggyőződhetnek arról, mennyit fejlődtek a rájuk bízott úszópalánták szeptember óta – magyarázta Mándoki-Móczán Mónika, az úszóiskolát és a sportközpontot üzemeltető, önkormányzati tulajdonú Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője.
Habár a kategóriánkénti első három helyezettet éremmel jutalmazták, a verseny mégis elsősorban a részvételről szólt, épp ezért valamennyi induló emléklapot kapott a szervezőktől. Az elmaradhatatlan ajándékcsomagokat pedig egyenesen a meglepetésként a sportközpontba ellátogató Mikulástól vehették át a gyerekek.
Az úszásoktatás és az ehhez szükséges feltételek megteremtésének fontosságát emelte ki az érmeket átadó Fonti Krisztina alpolgármester. Mint elmondta, a Hegyvidéki Önkormányzat az élen jár ezen a területen, hiszen az elsők között vezette be a kötelező délelőtti úszásoktatást a második évfolyamos általános iskolások számára. Ezt egészítik ki a Hegyvidéki Úszóiskola szeptemberben elindított délutáni tanfolyamai, ahol a fiatalok tovább csiszolhatják tudásukat.

-ály

További információk a Hegyvidéki Úszóiskola tanfolyamairól: www.hegyvidekiuszoiskola.hu.