Otcsillagos_a_MOM_sport_uszodaja

Ötcsillagos a MOM Sport uszodája

Ötcsillagos minősítést kapott a MOM Sport uszodája a Magyar Fürdőszövetségtől. Az elismerést a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai államtitkársága is jóváhagyta, így az Nemzeti Tanúsító Védjegynek minősül.

„Budapesten elsőként kapta meg a MOM Sport uszodája a Magyar Fürdőszövetség által gondozott szakmai díjat. Az öt csillag a legtöbb, ami megszerezhető egy több száz pontos szempontrendszer alapján. Ez az elismerés egyben Nemzeti Tanúsító Védjegy is, ami mögött a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai államtitkárságának jóváhagyása áll” – mondta el Pokorni Zoltán a sportcsarnok legújabb díjáról hírt adó sajtótájékoztatón.
A hegyvidéki polgármester felidézte, hogy a csarnokot korábban Sportmax néven egy magáncég üzemeltette, a színvonalromlás miatt azonban az önkormányzat felbontotta a bérleti szerződést. Ezt követően önkormányzati céget alapítottak a működtetés feladatára, amely a megtermelt bevételt visszaforgathatja a fejlesztésekre, működési támogatást azonban nem kap az önkormányzattól.
A MOM Sportot évente 700 ezer ember látogatja, ami Pokorni Zoltán szerint óriási eredmény. Hozzátette, hogy a működés sikerét bizonyítják az idén kapott rangos szakmai elismerések is, mint a Magyar Brands és Superbrands díjak, a Magyar Telekom által a fenntarthatóság jegyében adományozott Delfin-díj, valamint a Magyar Marketing Szövetség Gyémánt-díja, amit a márkaépítésért érdemelt ki a létesítmény.Otcsillagos_a_MOM_sport_uszodaja2Buranits Ildikó, a MOM Sport igazgatója elmondta, hogy 2013 eleje óta vezeti az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság élén a sportcsarnokot, és már az első tíz hónapban látható volt, hogy működőképes az új üzemeltetési koncepció, „képesek megállni a saját lábukon”. Másfél év alatt sikerült az elképzeléseik alapján bérbe adni a kiadható területeket, s olyan új, a látogatók számára vonzó szolgáltatók jelentek meg, mint a Fitness & more, a Fájdalom Ambulancia vagy a Cserpes Tejivó. Mindemellett saját bevételeikből jelentős fejlesztéseket tudtak megvalósítani, felújították a műfüves labdarúgópályát, a kertben pedig játszóteret és Streetgymet építettek.
Az igazgató kiemelte, hogy a MOM Sport uszodájának fenntartása nyereségessé vált. Jövő évi terveik között szerepel a jelenleg használt UV-víztisztító rendszer mellett egy újabb speciális víztisztító berendezés üzembe helyezése, így tovább csökkenthető majd a klórfelhasználás. Ezenkívül egy úgynevezett spray-parkot alakítanának ki, ahol úszástudás nélkül is élvezetesen tölthetik az időt a vízzel még csak most ismerkedő gyerekek.

sz.