Fokozottan_ellenorzik_a_gocpontokat

Fokozottan ellenőrzik a gócpontokat


Az elmúlt hónapokban megszaporodtak a betörések Kútvölgyben – hívta fel a figyelmünket egy olvasónk a szerkesztőségnek küldött levelében. Mint írta, újabb és újabb esetekről lehet hallani a környéken élőktől, ez alapján úgy érzi, városrészükben kiugróan megnőtt a lakásbetörések száma. A levélíró személyesen is érintett, ugyanis a házukban, valamint egy másik, nem lakott ingatlanjukban is jártak tolvajok.
A kerületi kapitányság év elején kinevezett vezetője, Segyevi Zoltán rendőr alezredes az említett esetek kapcsán elmondta: a lakásbetörések Budapest-szerte problémát jelentenek, nem egy-egy városrészre jellemző bűncselekménytípusról van szó. A rendőrség természetesen ismeri azokat a gócpontokat, ahol gyakrabban fordulnak elő betörések, ezért ezeket a helyszíneket fokozottan ellenőrzik a járőrök. Mindemellett intenzív nyomozói munkát folytatnak: információk gyűjtésével, elkövetési módszerek elemzésével kutatják fel a bűnözőket.
„Sűrűbben járőrözünk a környéken!” – reagált Dávid Gábor, az önkormányzat által működtetett Hegyvidéki Rendészet vezetője, miután elmondtuk neki olvasónk tapasztalatait. Az irodavezetőnek sincs tudomása arról, hogy Kútvölgyben kiemelkedően nőtt volna a betörések száma, ezzel együtt fokozottabb jelenlétre törekednek, hiszen minden lakossági jelzést komolyan kell venniük – hangsúlyozta. Bűnmegelőzési céllal a rendészet térfigyelő kamerákkal felszerelt járőrautója is gyakrabban feltűnik majd a városrész útjain – ígérte meg Dávid Gábor.
A betörések megelőzése érdekében maguk a lakók is sokat tehetnek – emelte ki Király Csilla, a kerületi rendőrkapitányság értékelő-elemző munkatársa. Véleménye szerint sokat számít, milyen biztonsági eszközöket, szolgáltatásokat vesznek igénybe egy ingatlan védelmében, ám a bűnmegelőzés és a felderítés szempontjából legalább ugyanennyire fontos, mennyire figyelnek egymásra a szomszédok. A rendőr alezredes arra kéri a kerületben élőket: ha lakókörnyezetükben – akár saját társasházukban, vagy a szomszéd kertben, épületben – szokatlan mozgást észlelnek, az utcán kétes külsejű idegenekre, gyanút keltő járművekre lesznek figyelmesek, azonnal értesítsék a rendőrséget!

d.