Budai_egyhazkozossegek_farsangi_balja

Budai egyházközösségek farsangi bálja

Erkel Ferenc Hunyadi Lászlójának palotásával nyílt meg a budai egyházközösségek idei farsangi bálja a MOM Kulturális Központban. A csodaszép tánc kellőképpen megalapozta a hangulatot.
„Lenyűgöző, ahogyan ezek a tiszta tekintetű fiatalok táncolnak! Minden évben eljövünk a feleségemmel, eddig mindig fantasztikusan éreztük magunkat” – mondta lapunknak Tamás, akinek a többi vendéggel együtt hajnalig tartó mulatságban lehetett része. A tizenhatodik alkalommal megrendezett bál zenei repertoárjában mindenki megtalálhatta a hozzá legközelebb álló stílust.
„Hagyomány, elegancia, szépség, tisztelet és jó kedély – ez az, ami a farsangi bálokról elsőként jut eszünkbe. Egy báli összejövetel azonban mégis több ennél; annak a sokszor elveszettnek, vagy veszendőnek hitt világnak a szokásait hozza vissza, amelyben valamely közösség tagjának lenni még méltóság volt, amelyben a család, az egyház, a magánélet és a közösségi lét összetartotta az embereket. Ezekre az értékekre napjainkban mindinkább szükség van” – fogalmazott ünnepi köszöntőjében Tarlós István, Budapest főpolgármestere, aki gyönyörűnek nevezte a felújított MOM épületét.
Pokorni Zoltán polgármester házigazdaként a budai polgármesterek nevében köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében a hegyvidékiek összetartására hívta fel a figyelmet: „Ez a bál a közösségek ünnepe. Számomra meghatározó élmény volt, amikor decemberben a megfagyott ónos eső rendkívüli helyzetet idézett elő. Akkor a hegyvidéki polgárok segítették egymást: szállást, élelmet adtak, vendégül látták a rászorulókat. Mint mondják, bajban ismerszik meg a barát. Decemberben meggyőződtem arról, hogy az itt élők – noha a hétköznapokban ez nem tűnik fel – valódi közösségként segítettek egymáson.”

BM