Csaladbarat_fejlesztes

Családbarát fejlesztés a játszótéren

Az utóbbi hetekben a kerület több pontján végeztetett el kisebb-nagyobb közterületi javításokat, karbantartási munkákat az önkormányzat, a Pethényi úti játszótéren pedig – a kisgyermekes családok javaslatára – megtörtént a terület akadálymentesítése. A Trencséni utca és a Pethényi út csomópontjában a könnyebb átkelés érdekében lesüllyesztették a csatlakozó járdákat, a lépcső végénél a könnyebb használat érdekében térkővel kirakott pihenőt alakítottak ki.
Meghosszabbították a mélyebben fekvő parkból a pihenőhöz vezető lépcsősort és rámpát, így biztosították a játszóteret használó, babakocsit toló anyukák akadálymentes közlekedését. A gyalogosok biztonságát szolgálja, hogy kijavították a Trencséni utcai kiemelt járda megrongálódott szegélyét.
Hasonló beavatkozásra volt szükség a Tállya utcában. A Bürök utca feletti szakaszon a bal oldali, töredezett, elporladt szegély újult meg, a Határőr út 14. számhoz vezető lépcső törött kapaszkodóját még februárban kicserélik.
A Zsibói utcában a járda melletti kapaszkodót és a szalagkorlátot autó rongálta meg. A gyalogosok mozgását segítő korlátot az önkormányzat kijavíttatta, a szalagkorlátot azonban nem lehetett megmenteni, ezért azt ki kellett cserélni.
A jó időnek köszönhetően februárban újra megkezdődött a melegkátyúzás: a többi között a Bürök utcában, a György Aladár utcában, a Monda utcában, a Győri úton, a Gaál József úton, a Zugligeti úton és a Kiss János altábornagy utcában több száz kátyút tüntettek el a szakemberek. A munkák ütemezésében sokat segít a „Jó utat!” elnevezésű okostelefonos applikáció, amelyen keresztül az úthibákat, az engedély nélkül elhelyezett konténereket, valamint az üzemképtelen gépjárműveket is bejelenthetik az állampolgárok az önkormányzatnak.

mm.