Fotópályázatot hirdetett a tízéves Müpa

10 (azaz tíz): ez a címe, egyben a témája is a tizedik, jubileumi évadát ünneplő Művészetek Palotája fotó- és videopályázatának. A versenyre középiskolai diákok, valamint egyetemi és főiskolai hallgatók nevezhetnek maximum tíz egyedi fotóval, minimum három-, de maximum tízdarabos fotósorozattal, legfeljebb ötperces videoklippel vagy korlátlan mennyiségű egyedi fotóval az Instagram webes felületén. Nem elvárás, hogy a pályamunkák a Müpa épületében készüljenek.
A képek és filmek leadási határideje március 20-a éjfél. A nyertesek értékes Fujifilm-ajándékutalványokat és különböző értékű jegyvásárlási lehetőségeket kapnak a kulturális intézmény 2015–16-os évadának saját szervezésű programjaira.
A képeket Korniss Péter Kossuth- és Pulitzer-díjas fotográfus (a zsűri elnöke), Lajos Tamás operatőr, Réz András filmesztéta, Szombat Éva és Pályi Zsófia fotóművészek, valamint Káel Csaba filmrendező, a Müpa vezérigazgatója és Egri Gábor, a Müpa értékesítési és marketingigazgatója bírálják el. A legjobbnak ítélt pályamunkákból áprilisban kiállítás nyílik, továbbá a tárlatra kiválasztott munkákat online közönségszavazásra bocsátják a Művészetek Palotája hivatalos Facebook-oldalán.

z.

További információk: http://fotopalyazat.mupa.hu/