Hegyvideki_segitseg_raszoruloknak

Hegyvidéki segítség rászorulóknak

Kifogástalan állapotú háztartási kisgépek, ruhák, játékok és tartós élelmiszerek – a hegyvidékiek néhány nap leforgása alatt olyan sok adományt ajánlottak fel az Arló térségében működő Elfogadlak Alapítványnak, hogy egy teljes kisbuszt és az ahhoz csatolt utánfutót is sikerült megtölteni.

Az Elfogadlak Alapítvány hosszú évek óta támogatja az Arló és környékén élő, halmozottan hátrányos helyzetű – nagyrészt roma – gyerekeket, fiatalokat, felnőtteket. A Szent Ferenc Kisnővérei kezdeményezésére és vezetésével létrejött szervezet célja azonban nem csak a tárgyi adományozás: a nővérek missziójuknak tekintik a cigány származású emberekkel szembeni előítéletek falainak lebontását.
A XII. kerületi Fidesz-iroda idestova két esztendeje csatlakozott a nemes kezdeményezéshez; azóta évente egyszer adománygyűjtési akciót szervez a tagok és a szimpatizánsok körében. Az idén néhány nap leforgása alatt olyan nagy mennyiségű felajánlás érkezett, hogy egy teljes kisbusz is kevés volt ennek elszállításához.
„Még utánfutóra is szükségünk volt, megszámolni sem tudjuk, hányan nyújtottak segítő kezet. Külön öröm, hogy a felajánlók nem lomtalanításként fogták fel a segítségnyújtást” – avatott be minket a részletekbe Jáky Ildikó, a Fidesz-iroda vezetője, Pokorni Zoltán szociális ügyekért felelős munkatársa, aki köszönetet mondott a felajánlók példaértékű jótékonyságáért.
A kifogástalan állapotú adományok nagy örömet okoztak, a nővérek hálájuk jeléül gyógynövényeket ajánlottak fel a hegyvidékieknek. Ezeket a Királyhágó téri Fidesz-irodában lehet átvenni.

(bm)

 

Az Elfogadlak Alapítvány részére pénzbeli felajánlás a 1021006-50213269 bankszámlaszámra utalható. Az alapítvány munkatársai a (48) 444-189 és a (30) 639-40-33-as telefonszámon, valamint a marta.torg@freemail.hu e-mail címen érhetők el.