Negynapos_metrozarlat

Négynapos metrózárlat a Széll Kálmán téren

Február 27-től március 2-ig, péntektől hétfőig az M2-es metró megállás nélkül áthalad a Széll Kálmán tér állomáson, mert a tér felújítása az állomásépület átépítésével és ennek előkészületeivel folytatódik. Hogy a metró későbbi zavartalan utasforgalmát biztosítsák, „csarnokot a csarnokban”, azaz ideiglenes védőtetőt és -falat építenek az épületen belül.
Az utascsarnok jelenlegi, legyező formájú szerkezete – mint a Széll Kálmán tér egyik jelképe – az átépítés után is megmarad, de már egy teljesen felújított, modern, üvegfalakkal határolt épület részeként. A metró forgalmának négy napig tartó korlátozása alatt, az épület felújításának idejére a Széll Kálmán téri forgalomirányító központot leköltöztetik egy alsóbb szintre.
A Budapesti Közlekedési Központ a péntektől hétfőig tartó időszakra sűrűn közlekedő metrópótló autóbuszt indít M2-es jelzéssel a Déli pályaudvar és a Széll Kálmán tér között. Az Örs vezér tere felől metróval érkezők a Déli pályaudvar végállomáson a metrópótló autóbuszra átszállva érhetik el leggyorsabban a Széll Kálmán teret. Az M2-es jelzésű metrópótló buszra a Déli pályaudvarnál a Krisztina körúton, a pályaudvarról a Vérmező felé vezető gyalogos-átkelőhelynél kialakított ideiglenes megállóban lehet felszállni. A járat a Széll Kálmán téren az 5-ös, a 91-es és a 102-es busz megállóhelyén, majd ezt követően a 22-es buszcsalád megállójában áll meg.
A Budakeszire közlekedő 22-es, 22A és 222-es autóbusz a Déli pályaudvarig, a Zugligeti útra tartó 155-ös, valamint a Dániel útig járó 156-os busz a Batthyány térig meghosszabbított útvonalon halad, hogy ezek a járatok a metróról közvetlenül átszállva továbbra is elérhetők legyenek. A Széll Kálmán térről induló többi buszjárat az M2-es metrópótlóval, valamint a meghosszabbított útvonalú 22-es, 22A, 222-es, 155-ös vagy 156-os busszal érhető el.
Március 3-tól a következő ütemváltásig (várhatóan március 15-ig) a Széll Kálmán téren ismét a jelenlegi – február 2-a óta érvényes – forgalmi rend szerint lehet majd közlekedni. A tér rekonstrukciójával és a közlekedési változásokkal kapcsolatban a www.bkk.hu/szellkalmanter weboldalon olvasható további részletes tájékoztatás.

d.